Budget

Vores Økonomi – Januar 21

 • Denne side indeholder Januars:
  • Regnskab
  • Opsparing og procent
  • Budget vs regnskab
  • Økonomiske mål
  • Tracking og challenge
  • Digitalt regnskab

Her er vores økonomi for januar måned, og hvordan vi holder styr på den. Alle beløb vi bruger, både på mad, diverse og faste udgifter, noteres i bogen. Alle tal er vores faktiske indtægter og udgifter.

Regnskab

De første to billeder viser hvad vi har tjent og hvad vi har betalt.

I årets første måned har vi fået solgt en del af de ting, som vi alligevel ikke bruger. Jeg sælger på DBA. Der har ikke været store poster i budgettet, pånær den årlige betaling til vores sygeforsikring og bilforsikring, og køb af træpiller til vores træpilleovn.

Udgifterne til mad, ligger lavere end gennemsnittet for 2020, som var 6777 kr pr måned (inklusiv takeaway, restaurant og snacks “ude”). Fyrværkeriet er naturligvis købt til nytårsaften, det er bare først trukket på kontoen i januar.

Opsparing & Procent

Det næste billede viser, hvilket beløb vi har henholdsvis opsparet og investeret, og hvordan vores udgifter fordeler sig procentvis.

De 27.530 kr opsparet, dækker både over det som vi har investeret, og vores generelle opsparing, men det er også medregnet det plus som er på budgetkontoen til fremtidige faste udgifter. Opsparing er kort fortalt, alle penge som er til overs af indtægten efter måneden er gået.

Herunder har jeg farvet de 100 felter, for at få et visuelt overblik over vores forbrug.

Forbrugsfri måned er = købestop eller “no spend”. Vi har købt 1 eneste ting denne måned, en brugt håndstøvsuger til 200 kr. Derfor er kun ét felt gult, og de øvrige forbrugsfrie dage er farvet grønne.

Budget vs Regnskab

Budget er de udgifter/forbrug som man har planlagt og forventer. Regnskabet er hvordan pengene rent faktisk blev brugt.

De lilla tal, er hvad vi har budgetteret med denne måned. Under “Måned” står de beløb vi har brugt, og under “forskel” står den eventuelle difference. Fx kan man se at vi fik 3659 kr mere i indtægter end forventet. Vi har brugt færre penge end planlagt i budgettet på diverse, bolig, transport og mad. Og en smule mere end forventet på de faste udgifter.

Økonomiske mål

Økonomiske mål er en måde at gøre status, og se om vi er på rette vej. Vi har sat os 5 mål for vores økonomi i år. De 4 af dem har vi forholdt os til denne måned.

Det første mål er at opspare hvad der svarer til min løn hver måned, 16.000 kr. Vi har budgetteret med at opspare 11.781 kr, så her er vi godt med.Det næste mål er madbudgettet, målet er max 5421 kr inklusiv alt, og vi har 6000 i budgettet. Lommepenge er min mands og mine egoistpenge. Mål nr 4 er at købe færre ting, og primært købe brugt.

Tracking & opsparingschallenge

Jeg elsker tracking, og farvelægning! Først er forbrugstrackeren, man kan jo tracke præcis hvilken del af sit forbrug man har lyst til, jeg har i januar tracket vores indkøbsvane med dagligvarer og takeaway.

På højre side er en opsparingschallenge. Beløbet vælger man selv, jeg skrev 1-31 og opsparede d 1. januar 31 kr, den 2. januar 30 kr osv. Total for måneden løber det op i 496 kr.

Digitalt regnskab

Jeg har kastet mig ud i at lære at bruge regnskabsprogrammet Sheets (gratis fra Google). Det er nok ikke nogen hemmelighed at privatøkonomi er min hobby, og at jeg elsker statistik, skemaer og farver. Så jeg synes at den digitale måde, supplerer min metode i Budget-bøgerne rigtig fint.

Først cirkeldiagrammet over hvordan vi har brugt vores penge procentvis.

Det er første gang jeg udregner vores opsparingsprocent, og den ligger rigtig højt her i januar, det er vi godt tilfredse med.

Det pastelfarvede regnskab

Her er det detaljerede regnskab for måneden.

Værktøjer til din økonomi:

Læs mere: 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *