Feriebudget
Ferie

Vores sommerferiebudget 2020

6 ugers feriebudget for en familie på fire.

Igen i år er vores sommerferie blevet Staycation, altså at vi bliver i Danmark. Denne gang ufrivilligt, på grund af coronavirussen. Vi havde ellers planlagt vores drømmerejse; en rundrejse i Thailand. Jeg har drømt om Thailand siden jeg var 20 år gammel, men jeg har stadig ikke været udenfor Europas grænser.

Børnene har haft 6 ugers ferie fra folkeskolen, og det er de 6 uger som budgettet dækker over. Jeg har haft ferie de 3 af ugerne og manden kun 2 (han gemmer én uge, til når vi engang kan rejse udenlands).

Sidste år holdt vi også ferie i Danmark, og brugte på de 6 uger ungerne har sommerferie 12.602 kr. Læs om feriebudget 2019 her. I år har vi brugt 1773 kr mindre, nemlig total 10.829 kr. Pengene fordeler sig således;

6 ugers feriebudget 2020

Spejderlejr (begge børn)800 kr
Ferie hos familie (Broafgift)699 kr
Zoo (Indgang, parkering)283 kr
Klatrepark (Klatring)590 kr
Sheltertur (Udstyr)638 kr
Feriegaver (til børnene)560 kr
Restaurant/takeaway1673 kr
Dagligvarer5349 kr
Slik, is (tur)237 kr
Total10.829 kr

Spejderlejr, ferie hos familie og sheltertur

Børnene har haft længere ferie, så de har været på spejderlejr, eller – det er faktisk FDF. Det kostede 400 pr næse med alt forplejning osv, for fire overnatninger. De kom dog lidt før hjem; én med opkast og én med hjemve. Sådan er det.

Så var ungerne på miniferie hos bedsteforældrene, også fire overnatninger. Og vi har alle været på miniferie hos svoger, svigerinde og fætre. Derfor blev det til 4x broafgift. Vi betaler stadig med Pay-by-plate, det sikre os den billigste pris.

Da landet blev lukket ned i marts, skyndte jeg mig at booke en gratis shelter hos Naturstyrelsen. Så der var kun udgifter til udstyr. Det dække over luftmadrasser, en pumpe (som viste sig at være forkert, tak for gode lunger!), myggenet, gummistøvler til børnene, genbrugs-gryder og brænde.

Éndagsture og gaver

Ungerne og jeg har været i Zoo med mormor, som sørgede for forfriskninger derinde. Biletterne var til halv pris på grund af regeringens sommerpakke. Vi spiste gratis HappyMeals på vej dertil, det får børnene gavekort til årligt, fordi vi er medlem af McDonalds FamilieTid.

Vi har været i klatrepark, hvor de der skal klatre betaler og tilskuere er gratis. Og jeg fandt ud af, at jeg (stadig) er højdeskræk. Men for katten, børnene var mega seje! Sønnike i 6 meters højde…

Feriegaver til børnene dækker over læsestof (Jumbobøger og andre bøger fra genbrug), et stangtennis og en tur i legetøjsbutik.

Restaurant, takeaway og dagligvarer

Restaurant/takeaway er denne ferie primært fastfood, derfor den forholdsvis lave udgift. Vi har været ude og spise nogle gange kort før ferien (for at fejre uddannelse mv), så derfor har ferien ikke kan budt på “rigtige” restaurantbesøg, foruden da vi blev inviteret.

Slik/is vil sige iskiosk, slikbutik, donutshop med videre. Dagligvarer er fødevarer og husholdningsprodukter (rengøring, shampoo osv). Jeg synes egentlig posten er lidt lav.. Faktisk knapt 1200 kroner lavere end sidste års ferie. Men det er måske fordi, at jeg er midt i et lille hyggeprojekt omkring vores dagligvarebudget. Det har nemlig ligget lidt højt i første halvdel af 2020, så nu her “strammer vi op” og arbejder på at sænke gennemsnittet resten af året. Altså jeg spare lidt, men faktisk uden at vi som sådan undværer noget. Der kommer et indlæg om dét, senere på året.

Gratis glæder i ferien

Som jeg har beskrevet tidligere i indlægget med mine tanker om Samfundssind, så ser jeg det ikke som mit ansvar, at holde Danmarks økonomi kørende. Derfor har vi valgt kun at spise hvor vi lige præcis havde lyst, og ikke poste penge i samtlige spisesteder, som jeg ønsker skal eksistere fremover.

Vi har valgt kun at besøge de steder vi allerhelst ville. Frem for at vi kunne have udnyttet hele Sommerpakken med halv pris på nærmest alle attraktioner. Men vi gad ikke køerne, for at være ærlig.

Gratis glæder har der dog været rigeligt af i ferien. Vi har fx prøvet GeoCaching, som er en verdensomspændende skattejagt i naturen. Derudover har vi lavet bål, spillet kongespil og brætspil, cykeltur, gåtur, strandtur – Ja, vi har egentlig bare hygget os og fået slappet af. Der er også blevet istandsat børneværelser, men det var hverken afslappende eller gratis…

Om bloggen FamilieFinanser :

I 2021 er bloggens fokus på Dagens Sparetip, hvor her hver femte dag, vil udkomme 5 nye sparetips. Som noget nyt, har FamilieFinanser fået en Shop med Downloads. Læs mere om Familien bag bloggen, og om vores familieprojekter : Købestop-op fra 2020, og Køb Kun Brugt fra 2019.
Omdrejningspunkterne på siden er Økonomi og Minimalisme, derudover skriver vi meget om det at købe genbrug, og om hvordan vi ellers sparer penge. Få et hurtigt overblik over Bloggens indhold.
Kig forbi facebookgruppen Spar Penge i Hverdagen hvor medlemmerne deler alverdens sparetips. Du kan også følge bloggens Facebookside eller Instagram
Kontakt pr mail: Info@familiefinanser.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *