Regnskab

Vores Økonomi – Februar 21

 • Denne side indeholder Februars:
  • Indtægt og delmål
  • Udgifter
  • Opsparing
  • Købestop
  • Trackere
  • Budget vs regnskab
  • Evaluering
  • Digitalt regnskab og cirkeldiagram

Her er vores økonomi for februar måned, og hvordan vi holder styr på den. Alle beløb vi bruger, både på mad, diverse og faste udgifter, noteres i bogen. Alle tal er vores faktiske indtægter og udgifter

Kalender

Først har vi månedssiden og kalenderen for februar. Jeg har markeret vores lønningsdage. Februar er jo en kort måned.

Indtægt og delmål

Vores indtægt i februar består af vores løn, salg af småting på dba, og udbytte fra vores investering. Delmålene er sat efter vores økonomiske mål for året, og divideret ud på de 12 måneder.

Vores økonomiske mål er: at vi gerne vil opspare, hvad der svarer til min udbetalte løn 192.000 i år. Vi vil gerne holde madbudgettet under ca 65.000 og lommepenge til os voksne under 30.500. Vi vil gerne købe ting for under 11.500 og tøj til os alle for under 6000.

Udgifter

Boligposten er noget højere end forventet. Vi har både måtte reparere pillebrændeovnen og udskifte kogepladen. De øvrige faste udgifter er til gengæld på et minimum. Og bilen har vi ingen udgifter haft til, ikke engang tanket den!

Madposten ligger også fint. Diverse er lidt tøj til ungerne, et lille tilskud til fællesgave og en smule fra apoteket. Derudover har børnene fået henholdsvis puslespil og computerdele, og så er der de voksnes egoistpenge.

Opsparing og procent

Vi har opsparet ca 24.000 denne måned, hvoraf de 6431 er investeret. Og så har jeg udregnet vores udgifter i procent: budgetkonto 24,6% (bolig, transport og øvrige faste udgifter), 17,3% på forbrugskontoen (mad og diverse), og 58% på opsparing.

Statestik og Købestop

Statestik er blot visualisering af procentfordelingen.

Forbrugsfri måned er det samme som købestop. Jeg tæller dagene, hvor jeg ikke har købt noget, og noterer når jeg har købt noget. Jeg tæller ikke mad og andre nødvendigheder med i de forbrugsfrie dage .

Trackere

Vi har et økonomisk mål for vores madbudget, derfor tracker jeg vores dagligvareindkøb og køb af takeaway.

Opsparingschallengen går ud på at man hver dag overføre et beløb til sin opsparingskonto. Jeg har valgt dato-metoden i februar, hvor jeg skriver tallene 1-28 og hver dag farver den cirkel med det pågældende beløb.

Budget vs Regnskab

Her sammenholdes de forventede indtægter og udgifter, med de faktiske tal. Vi har fået mere udbetalt end forventet, og brugt færre penge end forventet, på alle andre poster end bolig.

Budgettet er beregnet til at stå i plus 6729 kr, som skal blive på budgetkontoen til fremtidige udgifter. Samlet set har vi yderligere 5847 i overskud.

Evaluering af måneden

Alle delmål er overholdt, og alle målene for hele 2021, er også fint i balance i forhold til året første to måneder.

Digitalt regnskab

Her i år er jeg begyndt at bruge Sheets regnskabsprogram til at dobbeltjekke vores tal. Her er det pastelfarvede regnskabsark:

Cirkeldiagram over udgifter:

Værktøjer til din økonomi:

Bloggen FamilieFinanser: 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *