Investering

Vores investeringer pr feb. 2021

Vi oprettede en Månedsopsparing ved Nordnet for 3 år siden, da vi ryddede op i vores økonomi. På det tidspunkt afdragede vi stadig på vores boliglån i banken, så vi investerede bare 500 kr pr måned det første lange stykke tid. Siden satte vi det op til 1000 kr om måneden og senere 2000.

Boliglånet betalte vi ud i sommers 2020, og derved fik vi frigivet et større beløb til investering. Vi bruger stadig udelukkende Månedsopsparingen, og har på de 3 år, indsat 66.050 kr på vores investeringsdepot.

Som det fremgår af screenshot’et, har vi ikke trukket penge ud igen. Alle pengene er investeret i den samme globale aktiefond, så vi køber ikke enkeltaktier eller flere forskellige fonde pt.

Hvorfor aktiefond?

Når man køber en aktiefond, køber man på én gang, aktier i mange forskellige selskaber. Idéen er, at man derved ikke risikerer så store udsving. Fordi at selvom nogle af de selskaber falder i værdi, så stiger andre formentlig, og på den måde udjævner de hinanden.

Det er den samme metode til risikospredning, som man opnår ved at købe enkeltaktier i mange forskellige selskaber og industrier. Vi vælger blot den løsning, at lade andre (nemlig fonden) udvælge for os, frem for selv at skulle undersøge og udvælge enkeltaktier.

Vores investeringer i tal

Da vi oprettede månedsopsparingen, startede vi med at investere i 4 forskellige fonde, men sidenhen solgte vi dem og køber nu kun i 1 fond. Det er gået fint med den strategi indtil videre, vi er hvertfald i et fint plus på afkast.

Vi har som nævnt, indbetalt 66.050 kr, hvoraf der er købt aktier for de 65.225 kr. De sidste 825 kr på saldo, er ikke investeret endnu. Værdien af aktierne i dag, er markedsværdien på 76.799 kr. Aktierne er altså steget fra 65.225 kr til 76.799 kr, en stigning, det vil sige et afkast på 11.574 kr.

Strategi

De 11.574 kr ville være vores fortjeneste, hvis vi solgte aktierne i dag (minus salgsomkostninger). Men det gør vi ikke. Vi har valgt strategien “køb og behold”, og har først planer om at sælge, den dag vi skal bruge pengene.

Fremtidsplaner

Planen for vores investering fremadrettet er, at købe denne fond indtil vi har indsat 100.000 kr i den. Herefter vil vi vælge en anden fond til de næste 100.000 kr og så videre.

Når Nordnet begynder at tilbyde Aktiesparekonto (ASK) vil vi oprette en af dem til os hver, og prioritere at “fylde” dem op først, for at benytte skattefordelen ved ASK.

Tidligere indlæg

Her kan du læse det første indlæg på bloggen om vores investeringer. Og her om da vi investerede ungernes børneopsparinger, og hvordan det er gået med dem efter 3 måneder.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *