Vores budget
Budget,  Regnskab

Vores Budget & Regnskab 2021

 • Denne side indeholder:
  • Vores Budget 2021
  • Vores Regnskab 2020
  • Regnskab 2021 på Månedsbasis
  • Budget vs Regnskab
  • Værktøjer til Budget og Regnskab

På denne side kan du se vores forventede budget for hele 2021, og hver måned vil blive opdateret om hvordan vores reelle regnskab ser ud.

Vores budget for 2021

I indtægt i 2021 forventer vi vores begges løn, ca 16.000 kr pr måned fra mit arbejde og ca 23.000 fra mandens. Så forventer vi den offentlige børnefamilieydelse hvert kvartal på 5766 kr, og har derudover i år budgetteret med, at vi får solgt nogle af de ting vi ikke bruger (på DBA), beløbet er 3000 kr, som var det vi solgte for sidste år.

Jeg har også skrevet de sidste indefrosne feriepenge ind i budgettet. Sidste år fik vi udbetalt 3 ud af de 5 ugers feriepenge, så tallet i budgettet er sidste års udbetaling, divideret (÷) med 3, gange (×) med 2. I alt forventer vi altså en samlet indtægt på 514.064 kr udbetalt.

Tallene er cirkatal, og jeg sætter dem hellere lidt for lavt, end lidt for højt. På den måde vil den eventuelle ekstra indkomst, ikke være låst i budgettet, men kunne gå til fx opsparing.

Udgifter til bolig forventer vi at betale realkreditlån hvert kvartal. Den er sat til 17.472 kr, som var beløbet i december 2020, det vil være en lille smule lavere for hver termin. Forsikring og ejendomsskat er tallene fra 2020. Vand, varme og el er det samme plus at jeg runder op, som buffer, da vores forbrug eller prisen kan ændre sig konstant.

Vedligehold har jeg sat højere i år, end det var sidste år. Vi har nemlig nogle projekter med huset (igen) i år. Sådan er det når man bor i et gammelt hus. Og også når man har en ældre bil, det må påregnes i budgettet.

Transportudgifter er brændstof til bilen, min mand pendler ikke længere til job, så den udgift falder i forhold til sidste år. Forsikringspræmien er reguleret, den falder når vi kører færre kilometer. Bro betaler vi, når vi besøger familie på den anden side af Storebælt.

De øvrige faste udgifter forventer vi hver måned er vores internet, 4 mobilabonnementer, børnenes lommepenge, og min fagforening og akasse (manden trækkes til dette direkte på lønsedlen).

Årligt forventer vi sygeforsikring, indboforsikring og ulykkeforsikring, samt licens halvårligt. De udgifter er rimelig fastlagte. Udgifter til børnenes fritidsaktiviteter er svære at spå om, vi må se hvad de ønsker at gå til, når det igen bliver muligt.

Streaming har vi sat til 6 måneder af 99 kr. Nogle måneder nøjes vi med DR-TV og Viafree, nogle måneder vil vi købe Netflix eller HBO afhængigt af, hvilke indhold vi vil se i pågældende periode. Men “dobbelt-konfekt” med to betalingsabonnementer samtidig, bliver der ikke noget af.

Og så er der posten dyr, som dækker over foder og strøelse til vores 10 høns, og foder og grus til vores 2 katte. Beløbet var noget højere i 2020, fordi vi valgte at udbygge hønsegården, og fordi at vi fik besøg af ræven, så vi måtte købe nye høns.

Opsparing er i første omgang kun opsparinger som skal opnås i år. Vi forventer at kommunen beslutter at her skal kloarkeres i år, så det er en ufravigelig opsparing på ca 100.000 kr. Forslaget er i høring, og vi afventer resultatet.

Diverse er en stor post, budgettet til 100.000 kr samlet. 7000 til tøj og sko til hele familien, vi lå på ca 6000 sidste år. 15.000 til fornøjelser, mere end vi brugte i 2020, men vi håber på nogle ture i forlystelsesparker og en sommerferie i kano. Gaver har vi også sat lidt højere, til 17.000, måske der bliver holdt lidt mere fest i år. Helbred skal have en buffer i tilfælde af tandlægeregninger, som kan være svære at forudsige størrelsen på.

Ting og diverse er sat højt, og det er fordi at der skal være plads til når manden opgradere sin og ungernes computere. Men alle andre “ting” ønsker vi at købe færre af. Lommepenge til os voksne, er vores egoistpenge. Det er fx når jeg går ud og får sushi og/eller drinks med veninderne, eller når manden køber tobak/dampvæske eller hotdogs på tanken.

Mad er delt i dagligvarer og mad ude (takeaway/restaurant/iskiosk). Vi vil gerne sænke den post, så vi har budgetteret med 72.000 i år mod de 81.329 kr vi brugte sidste år.

Beløbet til investering, er først skrevet på til sidst i beregningen af budgettet. Det beløb på 41.364 kr er overskuddet på budgettet, dét der er til overs, resten, når alle andre penge er fordelt. På den måde, har vi nu et nulbaseret (zero based) budget.

Regnskab for 2020

Regnskab fra året før, er et vigtigt redskab når man lægger et fremtidigt budget. Herunder ses hvordan vores reelle regnskab for 2020 kom til at se ud:

Boligposten fylder rigtig meget, fordi at vi sidste år, betalte boliglånet i banken ud 13 år før planlagt. I år har vi budgettet med 100.000 færre penge til bolig.

Vores Regnskab 2021

2021 er godt i gang, her kan du løbende følge vores regnskab :

Budget vs Regnskab

Hver måned beregner jeg om vores faktiske tal, ligger over eller under vores budget for 2021:

Februar = +5847 kr

Februar måned skulle have givet et overskud (til budgetkontoen) på 6729, i stedet blev overskuddet på 12.576, og vi så et plus på 5847 kr forfebruar.

Januar = +9491 kr

I forhold til hvad vi forventede af indtægter og udgifter i januar, skulle vi have end med 6258 kr i overskud, i stedet blev det 15.749 kr, altså et plus på 9491 kr for januar.

Værktøjer til Budget & Regnskab

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *