FamilieFinanser minimalisme økonomi bevidst forbrug
Gæld

Visuel motivation til at blive gældsfrii

Sådan holder du motivationen til at blive gældsfri eller øge din opsparing. Elsker du også lister og skemaer?

Brug visuel motivation til gældsfrihed og opsparing. det kan være et papir på køleskabet, en side i din Bullet Journal, eller digitalt.

Jeg har min notesbog, som vel egentlig også kan betegnes som en Bullet Journal. I den har jeg nogle sider som er dedikeret til at visuelt tracke fremskridt på gældsafvikling og opsparing.

FamilieFinanser minimalisme økonomi bevidst forbrug
Gældsafvikling

I firkanten på højre side, står tal som repræsenterer hvad vi skylder. Efterhånden som vi afdrager boliglånet, farver jeg felterne. På venstre side har jeg gjort klar til et søjlediagram. Her vil jeg indtegne søjler som viser henholdsvis hvor meget vi afdrager, og hvad der tilskrives af renter.

Læs også om andre måder at holde sig motiveret til gældsafvikling

FamilieFinanser minimalisme økonomi bevidst forbrug
Forbrug og opsparing.

Jeg har en tilsvarende side til opsparing. Til højre farver jeg felterne efterhånden som vi sparer penge op på opsparingskontoen. På venstre side tracker jeg vores forbrug. Jeg har lavet tre søjlediagrammer. Ét til dagligvarerbudgetter pr måned. Ét til penge brugt på fornøjelser pr måned. Og et til penge brugt på diverse pr måned. Det kræver selvfølgelig at vi holder øje med vores forbrug og notere løbende. Det er normalt svært at huske kun ud fra netbank, når måneden er omme.

FamilieFinanser økonomi bevidst forbrug minimalisme bæredygtighed

I min notesbog har jeg også kalendersider til hver måned, hvor jeg skriver arbejdstider ned. Derudover er bogen til noter i al almindelighed. Som noget nyt i år, er jeg fokuseret på at notere tanker omkring taknemmelighed. De små ting primært. Det der bragte smilet frem. Der hvor jeg selv synes jeg gjorde en god indsats. Ting ungerne har sagt som jeg ikke vil glemme. Eller manden.

Er du nysgerrig på Bullet Journal, så kig forbi Facebookgruppen Bullet Journal DK

Bruger du visuel motivation til at afdrage gæld eller spare penge op?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *