Taknemmelighedsdagbog
Minimalisme,  Tanker

Taknemmelighed

Refleksioner over det gode man har, er en gave i sig selv.

Man bliver så hurtigt privilegieblind og glemmer alt det gode man allerede har, i jagten på mere. Eller man fokusere på det negative, frem for det gode. At reflektere over hvad man har at være taknemmelig over, er en rigtig givende øvelse i at fokusere på det positive.

Hvor, hvornår, hvordan, hvor ofte og hvorpå taknemmeligheden noteres, er op til den enkelte. Det kan være en desideret dagbog eller bare en liste i telefonen. Jeg skriver i hånden, i punktform, i en notesbog. Nogle gange på ugebasis, andre gange oftere eller sjældnere.

Stort som småt noteres, alt hvad der gør mit liv bare et myr mere nice. Altid kun den positive vinkel. At kontoen er tom og at regningerne er betalt, kan være to sider af samme sag, men hvor man ligger sit fokus er altafgørende her.

Det er ikke ønsker, drømme, håb og løfter som noteres, men her og nu, hvad der giver livet værdi.

Det er ikke et sparetip i sig selv, men det hjælper helt sikkert på vejen mod et mindre materialistisk forbrugsfokus. Måske det også kan gøre lidt om op det perfekte glansbillede af et liv, der fremstilles som det gode liv på diverse sociale medier.

Måske har vi allerede nok. Måske er vi allerede glade og lykkelige og har meningsfulde liv?

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *