Taknemmelighedsdagbog
Minimalisme,  Tanker

Taknemmelighed

Refleksioner over det gode man har, er en gave i sig selv.

Man bliver så hurtigt privilegieblind og glemmer alt det gode man allerede har, i jagten på mere. Eller man fokusere på det negative, frem for det gode. At reflektere over hvad man har at være taknemmelig over, er en rigtig givende øvelse i at fokusere på det positive.

Hvor, hvornår, hvordan, hvor ofte og hvorpå taknemmeligheden noteres, er op til den enkelte. Det kan være en desideret dagbog eller bare en liste i telefonen. Jeg skriver i hånden, i punktform, i en notesbog. Nogle gange på ugebasis, andre gange oftere eller sjældnere.

Stort som småt noteres, alt hvad der gør mit liv bare et myr mere nice. Altid kun den positive vinkel. At kontoen er tom og at regningerne er betalt, kan være to sider af samme sag, men hvor man ligger sit fokus er altafgørende her.

Det er ikke ønsker, drømme, håb og løfter som noteres, men her og nu, hvad der giver livet værdi.

Det er ikke et sparetip i sig selv, men det hjælper helt sikkert på vejen mod et mindre materialistisk forbrugsfokus. Måske det også kan gøre lidt om op det perfekte glansbillede af et liv, der fremstilles som det gode liv på diverse sociale medier.

Måske har vi allerede nok. Måske er vi allerede glade og lykkelige og har meningsfulde liv?

FamilieFinanser

I 2021 er bloggens fokus på Dagens Sparetip, hvor her hver femte dag, vil udkomme 5 nye sparetips. Som noget nyt, har FamilieFinanser fået en Shop med Downloads. Læs mere om Familien bag bloggen, og om vores familieprojekter : Købestop-op fra 2020, og Køb Kun Brugt fra 2019.
Omdrejningspunkterne på siden er Økonomi og Minimalisme, derudover skriver vi meget om det at købe genbrug, og om hvordan vi ellers sparer penge. Få et hurtigt overblik over Bloggens indhold.
Kig forbi facebookgruppen Spar Penge i Hverdagen hvor medlemmerne deler alverdens sparetips. Du kan også følge bloggens Facebookside eller Instagram
Kontakt pr mail: Info@familiefinanser.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *