Økonomi bevidst forbrug minimalisme bæredygtighed
Ferie

Staycation – hjemmeferie

Ferie på hjemmebane, ferie i lokalområdet, eller hvertfald – ferie i Danmark.

Vi havde egentlig talt om at tage en afbudsrejse, men er endt på at vi bliver hjemme i sommer. Afbudsrejser er vist i virkeligheden sjældent afbudsrejser, men snarere restsalg eller bare tilbud i håb om at sælge flere rejser. Billige vil jeg heller ikke ligefrem mene det er. Hvertfald ikke her i skoleferien. Og en sommer som denne med svingende temperaturer i Danmark, er også med til at holde priserne oppe.

Så vi bliver hjemme i Danmark i år. Holistay. Det gjorde vi også sidste år. Vi har haft en stor udgiftspost i bilen de seneste par måneder, og også valgt at afdrage en stor bid af vores gæld – det handler jo om prioritering. Men det er ingen hemmelighed at vi gerne vil rejse. Måske vi bare er nået dertil, hvor det skal være på en anden måde end den klassiske charterrejse. Drømmen er Thailand næste år. Og i det perspektiv giver det god mening at spare pengene i år.

Hvad skal vi så lave?

Vi har booket en gratis shelter på Ud i Naturen, men vejret bliver afgørende for om vi kommer afsted. Vi skal besøge familien på den anden side af Storebælt. Der bliver også nogle dage med ture i sommerland og lignende. Men derudover kommer vi til at være meget i haven, med trampolin, bål, grill og telt osv. Og så venter der naturligvis også nogle vedligeholdelseopgaver i hus og have. Og legeaftaler for børnene, pasning af drivhuset, udbygning af hønsegården. Strandtur, skovtur, cykeltur…

Børnene gik på sommerferie i fredags, og der lavede vi hver en ønskeliste for sommerferieaktiviteter. Det er simpelthen så skønt, at når man beder ungerne skrive hvad de aller helst vil lave, så er det (også) simple ting som vandkamp, snobrød, fisketur og bland-selv-slik der bliver noteret. Aktiviteter som i virkeligheden bare handler om at være sammen.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *