FamilieFinanser økonomi minimalisme bæredygtighed Sparet er tjent
Sparetips

Sparet er tjent #4

Mange bække små…

Jeg har lavet en liste over de seneste 10 hverdagstiltag vi har gjort, med økonomisk besparelse enten som formål eller som sidegevinst.

1 Påskeæg
Børnene har fået påskeæg af både bedsteforældre, mormor og oldemor, og det er så skønt!
Der er dog blevet en del chokolade til overs, så det blev en hyggelig aktivitet at bage cookies med chokoladestykker i. Vi købte selv toffefee til ungerne (i stedet for decideret påskechokolade) som påskeharen gemte til dem.

2 Påskepynt
Ligesom til jul, hvor jeg besluttede ikke at købe ny julepynt, har jeg også holdt fast i, ikke at købe ny påskepynt.
Faktisk har jeg ikke været fristet, men jeg har også taget skyklapperne på, når jeg har været ude og handle. I kassen med vores påskepynt, lå faktisk to figurer stadig med prismærker på. Det satte lidt tanker igang, om hvor meget jeg før har købt førhen uden at tænke over det…

3 Påskefrokost
Vi har holdt årets familiepåskefrokost.
Det valgte vi at holde som sammenskudsgilde.
Det fungerer altså godt at det hele deles lidt ud. Både økonomisk, men også at det ikke er de samme personer som skal stå for at lave al maden. Vi har mest plads, så det er oftest os der lægger hus til.

4 Madspild
Her er så godt som ingen madspild efter påskefrokost.
Vi spiser rester og fryser ned. Hønsene får det der er levnet på tallerkenerne. Mad skal bare ikke smides ud. Punktum.

5 Blomster
På påskebordet hører der jo blomster til,  jeg har bevidst besluttet ikke at købe afskårne blomster.
Så det blev en buket fra haven, et par grene fra en busk der er ved at springe ud.

6 Pristjek
Vi skulle bruge noget voliere net til hønsegården,  men måtte opgive at finde det brugt. Tidsmæssigt og økonomisk kunne det ikke svare sig at køre over Storebælt for at købe det som var sat til salg på dba.
Jeg endte med at google,  og kigge ved Harald Nyborg og Jem & Fix, som plejer at være billigst. Det ene sted koster 25 meter 495 kr og det andet sted 20 meter for 370 kr. Jeg havde lidt svært ved at vurdere om vi kunne nøjes med 20 meter, så måtte ud og måle efter. Der gik et par dage, og pludselig kostede de 20 meter kun 250 kr og så slog vi til.
Hermed videregives tippet om at priserne ved Jem og Fix ofte reguleres op og ned, og at det derfor kan betale sig at være lidt tålmodig.

8 Gavepapir
Jeg har været til ikke mindre end to babyshowers her i påsken.
Ved den ene lejlighed, var gaven pakket ind i sådan noget fint papir. Det papir fik jeg beundret så meget at jeg endte med at få det med hjem. Der blev grint lidt, og det er okay…
Men når jeg nu har besluttet ikke at købe nyt gavepapir fremadrettet,  af miljøhensyn, så er det en fin løsning for mig at genbruge.

9 Brugte gaver
Når vi køber brugt, som jo er vores familieprojekt, så sparer vi en del økonomisk, men der er også meget at spare på klimakontoen.
Til en baby i vennekredsen lykkedes det at finde en ny-med-mærke Småfolk body på loppesupermarked til ca 25% af nyprisen.

Vi købte en fin-som-ny gynge-ko til min søsters babyshower, og lavede et “klippekort” til børnepasning

10 Bare spørg
Der sker ikke noget ved at spørge.
Det ene babyshower blev holdt på cafe. Der var brunchtallerken inkl en kop kaffe og et glas juice. Hovedpersonen drikker ikke kaffe, så én var hurtig og spørge tjeneren om hun i stedet kunne få dobbelt juice. Intet problem. Ved afregning var der købt en kop kaffe uden brunch, men vi fik spurgt om det ikke gik lige op, når nogle ikke havde drukket kaffe til menuen. Intet problem.

Og for at det ikke skal være løgn, så tog jeg de her små marmelader med hjem, som ikke var åbnet – de var jo købt og betalt. Åbenbart lidt pinligt for nogle, men naturligt for mig

Læs også :

–  Sparet er tjent #1
Sparet er tjent #2
Sparet er tjent #3

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *