Sådan klipper du dit eget og familiens hår
Gør-Det-Selv

Sådan klipper du dit eget og familiens hår

Spar penge – drop frisøren. Lær at klippe dit eget hår, og dine familiemedlemmers hår.

Det dyre ved hår er at det gror hele tiden, og derfor skal klippes igen og igen. Det er også det gode ved hår, al det gror ud igen, og grunden til at du roligt kan kaste dig ud i hjemmeklipning. Det er uanset hvad du selv tror at må måtte mangle af evner. Bare prøv. Tag lidt af gangen, og mind dig selv om at det gror ud igen. Det vil spare dig en masse penge i det lange løb.

Hvis du/I normalt bliver klippet ved frisør, så regn lige ud hvad det koster på årsbasis…

Klip pr årPris pr klipPris pr år
Far4235940
Søn4185740
Mor2245490
Datter2185370
Total pris :2540 kr

Priserne her er taget fra Frisør hos Peter, det er mit indtryk at det er en billig frisør. For vores familie vil det være minimum antal klipninger som er beregnet i tabellen. Egentlig får mand og søn nok nærmere klippet hår 6 gange om året, og min datter og jeg nok ofte 3 gange årligt. Og så ville den totale pris i stedet være 3.810 kr!!

Vi har aldrig gået regelmæssigt til frisør, så det er desværre en fiktiv besparelse for vores vedkommende. Men sidst jeg var ved frisør, så endte det ikke kun med klipning, men også hårfarvning og køb af produkter. Det sidste var spontant, men jeg var let at friste… Det var dengang, nu går ingen af os til frisør. Hårfarvning er også droppet, dog ikke af økonomiske årsager.

Jeg klipper mit eget hår og min datters hår med saks. Sønnen klipper jeg med hårtrimmer, og manden klipper sig selv med trimmeren. Trimmeren er en billig Braun fra den lokale isenkræmmer. Saksesættet har jeg købt på nettet fra Kina for ca 5 år siden, men man burde kunne finde tilsvarende, alternativt købe brugt måske?

YouTube er din ven, når du skal lære noget nyt

Også når du skal lære at klippe hår. Og ja, der er med garanti avancerede frisurer som man ikke kan klippe på sig selv, eller som kræver færdigheder lært på frisørskolen. Men hvis man har valgt en simpel frisure, så er det værd at kigge nærmere på, at lære at klippe hår selv. Jeg klipper mig selv og min datter efter videoen nedenfor, som viser hvordan man nemt klipper langt hår lige.

Sådan klipper du langt hår, dit eget eller en andens.

Det er virkelig simpelt at finde demonstrationsvideoer. Bare søg på “How to cut (indsæt hvilke hår det drejer sig om) hair”. I parentesen skriver du om det er dit eget hår, drengehår, krøllet hår. Ønsker man etager i håret, skriver man “layer”. Men se lige videoen færdig inden du finder saksen frem. I nogle videoer går det ikke som forventet…

Kort hår er virkelig taknemmeligt at øve sig på, det gror ud igen på ingen tid. Og går det helt skævt, så klipper man det bare kort i samme længde. Herunder er en video som viser hvordan man kan klippe en pæn frisure med hårtrimmer.

Sådan klipper du frisure med hårtrimmer.

Jeg håber du har fået mod på at prøve at klippe dit eget eller familiens hår selv, hvis du ikke allerede gør det?

Følg FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *