Kyllinger rugemaskine
Dyr

Rugemaskine til kyllinger

Vi har købt en brugt rugemaskine til kyllinger.

Jeg kan ikke huske, om jeg har nævnt at vi har høns. Men det har vi altså. Vi har 1 hane og 5 høner, silkehøns i dværg størrelse. De lægger selvfølgelig nogle dejlige æg til os, og samtidig hjælper de i kampen mod madspild – nærmere bestemt, halvt spiste madpakker og rester fra tallerkenerne.

Vi er blevet enige om, at vi gerne vil udvide hønseholdet, og i den forbindelse har vi købt en rugemaskine. Den er naturligvis købt brugt, qua vores familieprojekt, og har kostet 500kr på dba. Hvilket er halv pris af nyprisen. Derudover havde den tidligere ejer endda lavet en fin beskrivelse med erfaringer, og givet os 6 æg med til udrugning.

Vores familieprojekt for 2019.
I et år vil vi udelukkende købe brugt, og intet nyt.
Det skal gerne spare os en masse penge, men det har også den fantastiske sidegevinst, at være rigtig godt for vores jordklode.
Læs mere om selve Projekt “Køb Kun Brugt”

Vi har suppleret med 7 æg fra vores egne høns. Af de i alt 13 æg, var der 4 som viste sig at være ubefrugtede. 1 æg døde undervejs og 1 æg klækkede ikke. Men 7 skønne kyllinger blev det til

De 7 hovedpersoner

Rugemaskinen er 60 watt. Hvilket vil sige, at det er hvad den bruger af strøm pr time. 60w x 24 timer x 21 døgn = 30.240w = 30 kWh x 2,5kr = 75kr i strøm pr udrugning. Hertil kommer strøm til varmelampen, foder og lidt udstyr. Mere om det store regnestykke kommer senere.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *