Købestop-op Projekt

Projekt “Købestop-op”

Vores projekt på FamilieFinanser 2020

Købestop-op handler om at stoppe op før hvert eneste køb, og tænke sig om. Vi vil dele overvejserne bag hvert køb, mens vi bevæger os mod endnu større bevidsthed om vores forbrug.

Vi har med vilje kaldt projektet Købestop-op, frem for bare Købestop. Formålet er ikke, at vi vil stoppe helt med at købe ting, hvilket er sådan jeg tolker begrebet købestop. Det er ikke realistisk for os, og ikke det vi ønsker. Vi er en børnefamilie, og vi har fællesøkonomi. Der bliver købt ting hver eneste måned.

Derfor har vi valgt udtrykket Købestop-op, som indikerer at der er betænkningstid forbundet med hvert køb. At der ligger overvejelser bag købene. Bevidste valg. Vi vil gerne væk fra impulskøb og fejlkøb. Væk fra at købe for stort eller for meget. Vi vil gerne købe det nødvendige. Lidt men godt. Vi vil gerne spare nogle penge. Og vi vil rigtig gerne købe brugt.

Vores familieprojekt Købestop-op 2020
Købestop-op vil sige, at vi køber så få ting som muligt. Når vi køber noget, så stopper vi op før hvert eneste køb, og virkelig overvejer om vi kan :
1) Undvære 2) Købe brugt 3) Købe billigere. 
I denne serie af blogindlæg, vil vi hver måned dele tankerne bag alle de ting vi har købt, men også overvejserne bag de ting, som vi ikke købte.

Købestop-op indlæg på bloggen :

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan der for en periode gik Livsstilsinflation i vores økonomi, altså hvordan vi fik flere penge mellem hænderne og samtidig satte vores forbrug op. For at stoppe med at impulskøbe, lavede jeg en slags Shoppe-Detox for mig selv. Jeg har også brugt det at Backtracke forbruget og se hvor pengene forsvandt hen, og også afprøvet en No Spendt måned og 30-dages reglen.

Mere om Familiefinanser.dk