Købestop-op Projekt
Projekt "Købestop-op"

Projekt Købestop-op August

Vores familieprojekt Købestop-op 2020
Købestop-op vil sige, at vi køber så få ting som muligt.
I denne serie af blogindlæg, vil vi hver måned dele tankerne bag alle de ting vi har købt.

For at være helt ærlig, så havde jeg før at jeg startede dette projekt, regnet med at vi ville købe langt færre ting. At vi ville bruge langt færre penge på ting. Men virkeligheden viser sig at være lidt en anden. Det er sværere end forventet for os.

Det er svært at skelne mellem Nice to have og Need to have. Eller nej. Det svære er, at nøjes med Need to have, når man er en børnefamilie og har fællesøkonomi. Og det er jo i virkeligheden et kæmpe privilegium, at have en økonomi, hvor det er muligt at købe Nice to have-ting.

Alligevel flyder de to Nice og Need to have lidt sammen. For målet er jo ikke, at vi vil leve på en sten. Eller at tvinge familien til at undvære, for at kunne pudse glorien og fremstå som en spare-helgen her på bloggen. Så her kommer listen over hvad vi har købt denne måned:

Oversigt over køb i august

7 Høner: 350 kr. Ræven har været på spil, det var så trist. 17 af 20 høns har vi mistet. Så næste morgen fandt jeg 7 høner til salg på dba, som jeg hentede med det samme. Nødvendigt? Nej. I sidste ende er høns en hobby, og æggene er formentlig billigere at købe i Rema, hvis man kigger på totalprisen for vores hønsehold.

Cykeldæk: 373 kr. Nødvendigt? Ja. Jeg cykler dagligt på job, og mønsteret var slidt af bagdækket.

14 Håndklæder + håndklædestang: 515 kr. På mystisk vis er cirka halvdelen af vores 12 badehåndklæder forsvundet i løbet af de seneste år. Så jeg har købt 7 badehåndklæder og 7 små håndklæder på dba. Ubrugte håndklæder i økobomuld. Håndklædestangen er knækket i ophænget, og sådan én kan man nemt finde brugt på dba.

2 par Bukser: 250 kr. Min dba-agent sendte mail om at bukser i et bestemt mærke blev sat til salg. Dem skal jeg nok få brugt når det bliver tid til lange bukser igen.

3 par Badesandaler: 545 kr. Manden har slidt sine i stykker. Sønnen er vokset fra sine, så datteren overtog hans nuværende. Og så et par til mig selv, fordi at manden synes det er for spare-agtigt at jeg stikker i hans, frem for at have et par selv. Brugt kunne ikke lade sig gøre, manglende størrelser udbudt + at folk sælger for dyrt. Sorry to say.

Pizzabagesten og 2 billeder: 70 kr. Impulskøb i genbrugsbutikken, mere er der vist ikke at sige om det.

Badebukser til sønnen: 79 kr. På vej ud af døren på cykeltur til svømmehallen, opdager drengen at hans badebukser stadig må ligge i spejderhytten siden de var på lejr. Så vi måtte cykle forbi Føtex efter et par, satsede på at udlån i svømmehallen nok bare i bero på grund af coronavirus.

5 par Boxershorts til manden: 381 kr. Dem vi købte på dba sidste år er allerede slidt op, læs mere her om den ultimative brugtkøb udfordring. Så denne gang prøver vi med et dyrere mærke og håber på bedre holdbarhed.

Bryllupsdagsgaver + barnedåbsgave: 4429 kr. Gaver er en stor post denne måned. Vi havde 5 års bryllupsdag. Jeg har købt en parfume til manden, han har købt en tablet + cover til mig. Og så har vi været til barnedåb, hvor vi var med i en fællesgave.

Læs tidligere indlæg om vores Projekt Købestop-op;

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *