Projekt "Køb Kun Brugt"

Projekt “Køb Kun Brugt” 9 måneders opdatering

Vi har ikke købt tøj i 3 måneder

Det hele startede sidste år, efter en gevaldig oprydning i økonomien, som kom i kølvandet på en gevaldig oprydning i vores ejendele. Faktisk startede det hele med at vi gerne ville leve mere sparsomt, for at få råd til de ting som virkelig betyder noget. I den forbindelse fandt jeg vej til facebookgruppen Minimalisme og Købestop, og det blev startskuddet til en større bevidsthed om både forbrug, klima og om hvad der bringer værdi i vores liv. Altså i vores families liv, for det er selvfølgelig subjektivt. I forlængelse af alle de her tanker, overvejelser og nye veje, ideer og måder vi gerne vil leve vores liv, så opstod ideen om at opsætte et familieprojekt.

Vores familieprojekt for 2019.
I et år vil vi udelukkende købe brugt, og intet nyt.
Det skal gerne spare os en masse penge, men det har også den fantastiske sidegevinst, at være rigtig godt for vores jordklode.
Læs mere om selve Projekt “Køb Kun Brugt”

Mens jeg sidder og bladre i vores “regnskabsbog – som er en lille notesbog på køkkenbordet, hvor vi skriver alt ned som vi køber – opdager jeg, at vi faktisk har haft 3 sammenhængende måneder, hvor vi ikke har købt noget tøj overhovedet. Det er da mega sejt, jeg har total optur over det. Og så endda uden, at det var noget vi har sat os for. Ja, vi har jo faktisk slet ikke bemærket det, før nu i dette tilbageblik.

Cirka midt i juni måned, lavede jeg halvårs status på projektet, og sidst i juni måned købte vi så sommertøj. Men hele juli, august og september har ingen af os fået noget som helst tøj. To par sko er der dog købt i perioden. Og her i oktober har vi netop købt vanter til hele familien, samt overtøj til sønnen, som var vokset fra sit.

Tænk sig, at begge børn stadig kan passe deres vinterstøvler fra sidste vinter. Jeg tager sålen ud, beder dem stå på den, og tjekker på den måde at støvlerne stadig passer. Det gør vi bare løbende gennem vinteren, og ser om de vokser fra dem. Det føles som om børnefødder vokser i ryk… Datteren kan endda stadig passer sit overtøj fra forrige år! Så til de af jer med små børn, ro på, der kommer en tid hvor de ikke længere vokser fra Alt hvert år. Til gengæld var alle vanter pist væk, pånær et enkelt par og to enlige strikvanter, der nu har indgået ægteskab.

Listen over brugtkøb de sidste 3 måneder:

 • Tøj: i alt 4 tøjpakker. Én med blandet sommertøj til datteren, én med shorts til sønnen, én med tshirts og toppe til mig, og endnu en med knickers, også til mig
 • Overtøj: Vinterjakke og overtræksbukser til sønnen. Vanter til os alle fire.
 • Sko: Sneakers til sønnen og manden.
 • Computer og fryser.
 • 2 Soveposer og lidt campingservice, til vores sheltertur.
 • Barselsgave, legetøj.
 • Læsestof til børnene, primært jumbobøger og hesteblade.
 • 2 dvd’er. Sønnen har læst Narnia, så nu ville vi gerne se dem også.
 • Legesager fra loppemarked, ungerne synes det var en skøn måde at starte vores sommerferie
 • Kalendergaver, jep, jeg er i god tid.
 • Spil i rejseudgave.

Men der er desværre og selvfølgelig også et par nykøb der har sneget sig ind. Håndfri biloplader og et dørhåndtag (ved ikke om de kunne have fås brugt, det hastede). Stolper og net til udvidelse af hønsegården. Øreringe, fordi de andre røg ud i svømmehallen, og barnet var for ulykkeligt til andet end at finde nye straks. Fællesgave, det er lidt svært, men nogle gange er fællesskabet vigtigere… Og den værste: Skrammel på ferien. Jeg blev simpelthen overrumplet af en gadesælger og “påtvunget” en halskæde til hver af børnene. Og så måtte vi nød til at købe det multifarvede lama tøjdyr, som datteren brændende ønskede sig i fødselsdagsgave, og med den fulgte en neongrøn gummislange til sønnen. Lidt som elefanten Ramboline og kamelen Ali.

Følg FamilieFinanser

I 2021 er bloggens fokus på Dagens Sparetip, hvor her hver femte dag, vil udkomme 5 nye sparetips. Som noget nyt, har FamilieFinanser fået en Shop med Downloads. Læs mere om Familien bag bloggen, og om vores familieprojekter : Købestop-op fra 2020, og Køb Kun Brugt fra 2019.
Omdrejningspunkterne på siden er Økonomi og Minimalisme, derudover skriver vi meget om det at købe genbrug, og om hvordan vi ellers sparer penge. Få et hurtigt overblik over Bloggens indhold.
Kig forbi facebookgruppen Spar Penge i Hverdagen hvor medlemmerne deler alverdens sparetips. Du kan også følge bloggens Facebookside eller Instagram
Kontakt pr mail: Info@familiefinanser.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *