FamilieFinanser minimalisme bæredygtighed økonomi køb Kun Brugt
Projekt "Køb Kun Brugt"

Projekt “Køb Kun Brugt” April opsummering

Læs mere om selve projektet “Køb Kun Brugt”

April måned er gået og dermed en tredjedel af projektet.
Jeg kan allerede nu sige, at vi ikke vender tilbage til udgangspunktet, når året er gået. Vi vil helt sikkert fortsætte af samme sti, med at købe genbrug.

Se opsummeringerne fra “Køb Kun Brugt” – januar, februar og marts.

Hvis jeg skal beskrive måneden i to ord, må det være have og gave.
Begge dele har udfordret projektet på hver sin måde.
Det siger sig selv at ting som læggekartofler, plantesække og gødning ikke kan købes brugt. Vi har dog gjort brug af den gratis kompostjord fra genbrugsstationen, og valgt at så frø i stedet for at købe planter.
Hønsegården skulle rottesikres med nedgravet voiliere net, og det kunne jeg simpelthen ikke finde brugt på Sjælland, selvom jeg både søgte på Facebook og dba, så vi måtte købe nyt. Manden har også skulle bruge nogle små slanger og dimser til græsslåmaskinen, som vi har købt nyt.

Nå ja, og så fik vi lavet hjemmelavet vaskepulver

Gaver

Min datter har valgt fødselsdagsgaver til klassekammeraterne i loppesupermarkedet, for hun var blevet træt af at give penge. Jeg synes ellers at det er en bedre løsning, frem for 10-25 små stykker legetøj.
Min mand skulle på barselsbesøg, hertil fandt jeg en fin ubrugt body i et velkendt mærke, til en meget overkommelig pris, også i loppesupermarkedet. Her fandt jeg også gaven til babyshower, en gyngehest-ko i super fin stand.

Problemet er fællesgaver.
Gaver man giver i fællesskab med andre. Sådan gør vi oftest i vennekredsen. Her valgte jeg at deltage i køb af gavekort og nykøb. For det første, fordi det faktisk ér rigtig svært at købe brugt til andre, men også fordi det handler om samhørigheden på en måde.
Jeg tror at man vinder mest, ved at vælge sine kampe, hvor det giver mening.

Vores egne køb i april, har mest handlet om mig.
Jeg fandt en brugt DVD, én fra en udgået serie, som vi samler på. Og jeg har været på tøjshopping i genbrugsbutik for første gang.
Sidst men ikke mindst, er det endelig lykkedes at finde og købe brugte dørmåtter, til både inde og ude. Vi har haft noget husrenovering sidste sommer, og i den forbindelse forsvandt de måtter vi havde.

Blogserien: Sparet er tjent
Hverdagstiltag med økonomisk besparelse enten som formål eller som sidegevinst.
#1#2#3 #4


Følg vores familieprojekt :

Læs mere om Familien bag bloggen, og om vores familieprojekter : Købestop-op fra 2020, og Køb Kun Brugt fra 2019.
Omdrejningspunkterne på siden er Økonomi og Minimalisme, derudover skriver vi meget om det at købe genbrug, og om hvordan vi ellers sparer penge. Få et hurtigt overblik over Bloggens indhold.
Kig forbi facebookgruppen Spar Penge i Hverdagen hvor medlemmerne deler alverdens sparetips.
Du kan også følge bloggens Facebookside eller Instagram
Kontakt pr mail: Info@familiefinanser.dk 

 

Leave a Reply