FamilieFinanser køb Kun Brugt
Minimalisme

Oprydnings-udfordring

-Skil dig af med 500 ting på en måned!

The Minimalists Game #minsgame, er populært – prøv det! Det har mange fordele. Minimalisme er når man vælger det til, som giver én værdi, og fravælger dét, som ikke gør.

Det gælder naturligvis også de ejendele man allerede har i sit hjem, og derfor må der oprydning til. Eller det er måske mere et spørgsmål om at rydde ud. Skille sig af med ting. Ting og tøj som man ikke bruger. Det har så mange fordele at eje lidt mindre.

  • Det gør den daglige oprydning lettere, at der ikke er overflødige ting der bare flyttes rundt.
  • Det gør rengøringen lettere, at der ikke er så meget at rydde op først, og færre nips og møbler der skal flyttes på.
  • Det gør påklædning lettere, at garderoben ikke er fuld af tøj man egentlig ikke rigtig kan lide eller ikke helt kan passe. Det gælder også børn! Færre tøjkriser…
  • Det gør det lettere at finde det man skal bruge, når man ikke først skal lede efter det, og derefter sortere i hvad der helt virker osv.
  • Det sparer en shoppetur, når du ved hvad du allerede har. Ofte opdager man efter et køb, at man allerede havde en tilsvarende ting.
  • Du tjener penge på at sælge det du ikke selv har brug for længere. Samtidig spare du miljøet for at produktion af nyt, hvilket også gør sig gældende i næste punkt.
  • Du glæder andre ved at forære eller donere dine ting.

Ryd op, ryd ud og sorter.

Sælg, forær væk, donér eller kassér de ting du ikke længere bruger. Jeg har lavet en oversigt i min notesbog, hvor jeg vil skille mig af med ca 500 ting. Den oprindelige ide, er én ting den 1. i måneden, to ting den 2. i måneden, og 31 ting den sidste dag.

Men jeg er tyvstartet, og gør det de dage hvor jeg har tiden. Og i tilfældig rækkefølge, for at tingene kan være lidt i kategorier. Jeg har så en farve, som markerer når jeg har sat ting til salg eller annonceret at det foræres væk. Og to mørkere farver, som indikerer når tingene er solgt/afhentet. Jeg har ryddet meget op og ud sidste år, så efterhånden er der ikke meget tilbage.

Men ting har det med at snige sig ind i vores hjem alligevel, og nogle områder kan sagtens tåle endnu en frasortering. Læs mere om vores oprydsningsproces og omkring frasortering af møbler mv.

FamilieFinanser køb Kun Brugt
“Owning less, is better than organizing more”
Det oprindelige 30 day Minimalist Game

En sidste og meget vigtig gevinst ved oprydning, er at man oplever hvor lidt man har brug for. Det gør at man bliver mere bevidst om sit forbrug fremadrettet, og på sigt kan spare både kloden, men også egen pengepung for en masse unødigt.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *