Økonomi

Budget Regnskab Økonomi
 • Denne side indeholder:
  • Budget og Regnskab
  • Opsparing
  • Gæld
  • Mål og Tracking
  • Familieøkonomi
  • Værktøjer til din økonomi

Budget & Regnskab

Et budget for de indtægter og udgifter, som man forventer i det kommende år, er noget af det vigtigste i planlægningen af privatøkonomien. Det laves med udgangspunkt i sidste års regnskab.

En budgetkonto er vigtig, sådan at man kan fordele sine udgifter jævnt over hele året. På den måde har man samme rådighedsbeløb hver måned, og sørger for at der er penge på kontoen, når de store udgifter skal betales:

Ved at føre et månedligt regnskab over de reelle indtægter og udgifter, kan man bedre overholde budgettet. I regnskabet noteres både de faste udgifter, de forventede og de uforudsigelige udgifter, samt forbruget på mad og diverse.

Opsparing

Der er mange måder at finde penge i budgettet til opsparing, og der er mange metoder til at spare op. Få tips til at starte en opsparing, og til at gøre opsparingen lidt sjovere undervejs.

Din nettoformue, også kaldet Net Worth, er dine aktiver fratrukket dine passiver. Altså opsparing/ejendom minus gæld. Det kan beregnes på forskellige måder:

Gæld

Der er flere forskellige metoder at gribe gældsafvikling an på (snebold, lavine og snefnug). Det vigtigste er at holde motivationen, det kan du finde inspiration til her:

Mål & Tracking

Økonomiske mål skal være præcise – der skal gerne nogle tal på
bordet, så man nemt kan se sine fremskridt, og om målet er opnået. De må gerne kræve en indsats, men skal være realistiske.

Familieøkonomi

Vi har 100% fællesøkonomi, kun to kontoer som også er fælles, og et ret simpelt setup af overførsler. Vi har valgt debitkort, der ikke kan lave overtræk, men har ikke et maxbeløb på “voksenlommepenge.”

Vi vil gerne lære vores børn om økonomi og penges værdi. Det gør vi ved at give dem lommepenge, lære dem at føre regnskab frem for at give dem kontanter, og så får de renter for at spare op:

Værktøjer til din økonomi

Bøger, digitale regnskabs-ark og gratis download til print.

FamilieFinanser : 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *