Forbrugsfri Måned
Købestop

Købestop 2021

Købestop, Købestop-op, No Spend, Forbrugsfri måned eller -dage. Kært barn har mange navne. Det handler kort sagt, bare om at skelne mellem Nice to have og Need to have.

Man laver selv reglerne. Hvad er nødvendigt og hvad kan undværes? Nogle holder købestop på specifikke kategorier, fx tøj, beautyprodukter, tankstations-besøg – you name it. For andre er købestop = at købe intet overhovedet, tømme fryseren og undvære alt hvad man ikke allerede har. Man betaler selvfølgelig altid husleje, medicin mv.

De fleste finder et niveau for deres købestop, et sted mellem de to yderpoler. Mit købestop handler om mit forbrug af ting. Så vi køber mad som vi plejer, træpiller til brændeovnen hvis der mangler, ting der skal bruges for at reparere andre ting. Mand og børn bruger deres lommepenge som de vil, og er ikke en del af mit købestop. Disse kategorier registrerer jeg ikke.

Her er mit købestop for januar – #ForbrugsfriJanuar

 Købestop

Ét køb blev det til i januar. Vi har købt en brugt håndstøvsuger til 200 kr på DBA. Den skal bruges til at støvsuger aske, vores gamle posestøvsuger har ikke godt af at blive brugt til det, og Robert Hansen, vores robotstøvsuger, kan sjovt nok kun køre på gulvet.

Så selvom argumenterne for nødvendigheden af en håndstøvsuger er på plads, og den endda er købt brugt (for klima og for pengepung) så vælger jeg alligevel at registrere den som et køb i forhold til mit købestop, fordi at det er en ting som vi har købt.

For at holde motivationen i top, farver jeg hver dag et felt, for at vise om købestoppet er overholdt eller ej. På den måde har jeg et super godt visuelt overblik. Jeg har lavet en skabelon som kan downloades gratis her hvis du har lyst til at prøve kræfter med købestop.

Købestop

Reglerne for dit købestop, kan du lave præcis som du vil. Skabelonen kan også bruges til at markere hvor mange dage i træk, eller hvor mange dage på en måned, hvor du ikke bruger penge.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *