Jul og genbrug
Genbrug,  Højtider

Jul & Genbrug

Ingen indlæg på bloggen i november overhovedet… Så længe har der vist ikke været stille siden jeg startede FamilieFinanser for et år siden. Det har dog sin naturlige forklaring med eksamener og juleforberedelser. Nå, men nu har jeg lidt på hjertet igen, det handler om jul, og om vores projekt om ikke at købe nyt i 2019.

Kalenderlys

Det første som ellers normalt ville blive købt, efter kalendergaverne, er kalenderlyset. Læs mere om hvordan vi ikke har købt nyt til børnenes kalendergaver i julesokkerne. I år har jeg omdannet et almindeligt stearinlys i bedste kreastil, og det er endt sådan her.

Hjemmelavet kalenderlys.

Tallene er først ridset med en almindelig blyant, og bagefter farvet med noget dekofarve vi havde i forvejen, beregnet til stearinlys. Sidste år, lavede jeg adventslyset på samme måde.

Brug hvad du har
Hjemmelavet adventslys.

Gavepapir

Vi købte ikke gavepapir til julen 2018, og har intet gavepapir købt i hele 2019. Alligevel ser det ud til, at vi har præcis nok papir til gaverne i år. Har du også et lager?

Gavepapir

Faktisk er noget af papiret, gavepapir gemt fra gaver ved datterens fødselsdag, altså gavepapir som genbruges. Jeg har også tænkt mig at gemme gavepapir fra julen i år, og fødselsdage fremover.

Gavemærker og gavebånd

Jeg vil hverken købe gavepapir, gavebånd eller gavemærker i år. Gavebånd er vi løbet tør for, men en smule genbruges som er gemt fra andre pakker. Jeg må også huske at gemme bånd juleaften.

Det bliver selvfølgelig ikke perpekt, men hvem opdager det, og behøver det egentlig være det? Det er jo indholdet og tanken der tæller når det kommer til gaver. Forøvrigt har jeg gemt en del brunt papir som bruges til “fyld” i papkasser med videre. Tænker at det ganske gratis kan være fint gavepapir en anden gang.

Hjemmelavede gavemærker.

Gavemærkerne har datteren og jeg selv lavet i år. Karton med juletape og andet Julekrea vi allerede havde på lager. Hvor har man i grunden dog alligevel meget liggende. Eller. Vi har.

Andre blogindlæg om jul:

Julepynt

Sidste år købte vi intet nyt julepynt. I sommers har jeg sorteret i det julepynt vi har. I år køber vi heller ikke noget nyt. En lille julemus på ski, røg på gulvet og knak to steder, den blev limet.

Juleservietter er vi løbet tør for. Så i år skal de gamle fine stofservietter på bordet. Jeg må huske at stryge dem inden.

Vores familieprojekt for 2019.
I et år vil vi udelukkende købe brugt, og intet nyt.
Det skal gerne spare os en masse penge, men det har også den fantastiske sidegevinst, at være rigtig godt for vores jordklode.
Læs mere om selve Projekt “Køb Kun Brugt”

Tanker om julegaver

Det rumsterer en del. Vi, jeg, er gået en del på kompromis med vores familieprojekt om udelukkende at købe brugt. Her i julegaveøjemed er det gået op for mig, at en del ting kan være svært at købe brugt. Men der kommer selvfølgelig et indlæg om julegaverne, både nye og brugte, en del er købt via dba og det lokale loppesupermarked, men der er også butikskøb i blandt.

Følg bloggen FamilieFinanser

I 2021 er bloggens fokus på Dagens Sparetip, hvor her hver femte dag, vil udkomme 5 nye sparetips. Som noget nyt, har FamilieFinanser fået en Shop med Downloads. Læs mere om Familien bag bloggen, og om vores familieprojekter : Købestop-op fra 2020, og Køb Kun Brugt fra 2019.
Omdrejningspunkterne på siden er Økonomi og Minimalisme, derudover skriver vi meget om det at købe genbrug, og om hvordan vi ellers sparer penge. Få et hurtigt overblik over Bloggens indhold.
Kig forbi facebookgruppen Spar Penge i Hverdagen hvor medlemmerne deler alverdens sparetips. Du kan også følge bloggens Facebookside eller Instagram
Kontakt pr mail: Info@familiefinanser.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *