FamilieFinanser invistering
Investering

Investering med Nordnets månedsopsparing

Vi har investeret på begynderbasis i lidt over 2 år, her ses resultatet.

I 2018 hvor vi ryddede op i både vores fysiske ejendele, vores forbrug og vores økonomi, valgte jeg også at begynde at snuse til investering. Stille og roligt med småbeløb, for at prøve det lidt af.

Månedsopsparingen

Nordnets månedsopsparing bliver ofte anbefalet nybegyndere, både på blogs og i facebookgrupper om økonomi og investering. Så jeg oprettede sådan en opsparing, og siden da har den mere eller mindre passet sig selv.

Det er simpelt at komme igang. Jeg oprettede en investeringskonto hos Nordnet, oprettede selve månedsopsparingen ved at vælge, hvad vi ville investere i, og lavede så en fast månedlig pengeoverførsel fra vores almindelige bankkonto, til kontoen i Nordnet. Der er virkelig mange guides til oprettelse, fx har Frinans denne.

Vores investeringskonto

I alt har vi indsat 16.050 kr på vores investeringskonto, og kontoværdien er i dag 18.819 kr. Det er en stigning på +2769 kr. På grafen herunder kan man se at der har været store udsving.

Man skal minimum indsætte 500 kr pr måned, og de penge bliver så automatisk investeret, uden at man skal foretage sig yderligere. Det første stykke tid kørte vi bare med minimumsbeløbet, men siden februar 2020 har vi fordoblet til 1000 kr pr måned.

1000 kr om måneden er ikke en ret stor del at investere ud af vores rådighedsbeløb, men vi har som jeg har beskrevet tidligere, valgt at afdrage gæld hurtigere. Vi har omlagt realkreditlånet til lavere rente og 11 år kortere løbetid, og så har vi netop betalt boliglånet i banken ud 13 år før planlagt.

Risiko

At afdrage ekstra på sin gæld, er en sikker investering, fordi man ved at man vil spare penge på at skulle betale færre renter. Derimod har investering i aktier med videre, altid en følgesvend kaldet risiko.

Som jeg har skrevet tidligere, så har vores investeringskonto stort set passet sig selv. Jeg har måske logget ind og tjekket tallene halvårligt. Det er et bevidst valg, ikke at tjekke for ofte, ikke at logge ind og se alle de små op- og nedsvingninger. Da Danmark lukkede ned i forbindelse med coronavirus, og medierne skrev om fald i aktier osv, dér tjekkede vi ikke vores konto.

Skat og udbytte

I de lidt over to år vi har brugt månedsopsparingen, har det udbetalt 465 kr i udbytte. Udbyttet går direkte ind på investeringskontoen.

Skat af udbyttet, bliver automatisk betalt. Det har været i alt 126 kr, som bliver trukket fra investeringskontoen. De resterende 339 kr som er ekstra på kontoen, bliver geninvesteret.

Alt i alt, så kører det hele nærmest af sig selv, og vi kan i princippet “bare” læne os tilbage og lade tiden arbejde for os, og satse på at investering er en god forretning på den lange bane.

Planen fremadrettet er at lade månedsopsparingen køre uforstyrret foreløbig, og stille og roligt tilegne mig mere generel viden om, og forståelse for investering.

Bloggen Familiefinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *