Køb kun brugt gratis potter til planter
Genbrug

Gratis potter til planter

Vores frø til tomatplanter, har forspiret inde. Nu er planterne klar til ompotning – men i hvilke potter, når man nu ikke vil købe nyt?

Vores familieprojekt for 2019.
I et år vil vi udelukkende købe brugt, og intet nyt.
Det skal gerne spare os en masse penge, men det har også den fantastiske sidegevinst, at være rigtig godt for vores jordklode.
Læs mere om selve Projekt “Køb Kun Brugt”

Vi har drivhus i haven.
En gammel sag, som stod her da vi købte huset. Det har automatisk udluftning som jeg kalder det, dvs at der mangler ruder hist og her, men det fungerer fint til formålet.
Vi bruger det primært til agurk og tomat, og i år vil det blive de eneste planter deri.

Sådan har vindueskarmene set ud det sidste stykke tid.

Tomatplanterne var nu nået en størrelse, hvor det var på tide at skifte til en større potte. Samtidig var agurkespirerne så store, at de skulle overtage de små potter, som tomaterne var i.
Halvdelen af tomatplanterne er sat i plantesække over selvvandingskasser i drivhuset.
Men frilandstomaterne, dem ville jeg gerne have i krukker. Og krukker er dyre.
I virkeligheden er det egentlig lige meget om de er pæne. Så jeg overvejede at plante dem i murerbaljer. Men hvor får man fat i dem brugt…

Ungerne og jeg tog på det lokale ugentlige loppe-genbrugsmarked

Men her var ingen store spande eller plastpotter.
Vi mødte dog en kvinde, som fortalte at hun havde nogle blomsterspande, som jeg kunne købe i en anden loppebutik. Der tog jeg ind et par dage efter, og fik 3 blomsterspande for en flad 10’er. Det var desværre ikke nok til mine planter.
På hjemvejen cyklede jeg forbi min lokale Rema og spurgte pænt om de eventuelt havde nogle blomsterspande de ikke skulle bruge. Og søreme om jeg ikke kvit og frit, fik en hel stak.
Hvor heldig kan man være? Tænk sig at man bare kan spørge.
Jeg ved ikke om butikkerne normalt bare kasserer de spande de får blomsterbuketter hjem i…

Hjem og få manden til at bore huller i bunden, så vandet kan løbe fra. Og så blev tomaterne ellers plantet. Nu har vejret så slået om, og spandene står i drivhuset indtil videre. Selvvandingskasserne købte jeg sidste efterår, til 25kr stk på tilbud i Jem og Fix, det kan i dén grad godt betale sig at vente på tilbud og/eller at købe uden for sæson.

Følg FamilieFinanser

I 2021 er bloggens fokus på Dagens Sparetip, hvor her hver femte dag, vil udkomme 5 nye sparetips. Som noget nyt, har FamilieFinanser fået en Shop med Downloads. Læs mere om Familien bag bloggen, og om vores familieprojekter : Købestop-op fra 2020, og Køb Kun Brugt fra 2019.
Omdrejningspunkterne på siden er Økonomi og Minimalisme, derudover skriver vi meget om det at købe genbrug, og om hvordan vi ellers sparer penge. Få et hurtigt overblik over Bloggens indhold.
Kig forbi facebookgruppen Spar Penge i Hverdagen hvor medlemmerne deler alverdens sparetips. Du kan også følge bloggens Facebookside eller Instagram
Kontakt pr mail: Info@familiefinanser.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *