Forsikringstjek
Økonomi

Forsikringstjek

Forsikringstjek vil sige at undersøge, om man 1) har den rette dækning, hverken for lidt eller for meget, og 2) om man kan få den dækning til en bedre pris. Jeg laver forsikringstjek hvert eller hvert andet år. Det kan ende med en årlig besparelse. Eller som minimum, en bekræftelse på, at det man allerede har, er til en god pris.

Man er naturligvis nødt til at sætte sig ind i, hvad ens behov for forsikring er. Helt åbenlyst; hvilke forsikringer. Og efterfølgende; hvilken dækning på de enkelte forsikringer. Og hvilken selvrisiko.

Vi har 4 forsikringer (plus sygeforsikring og akasse); husforsikring, indboforsikring, bilforsikring og ulykkeforsikring. Noget af det som kan spille ind på prisen er fx om huset har stråtag og kælder. Postnummer og dækningssum for indbosforsikring. Kilometerbehov og motorstørrelse på bilen. Jobområde og fritidsinteresser for ulykkesforsikringen. Derfor er det svært at sammenligne det man selv og andre betaler for forsikringer.

Hvordan laver man et forsikringstjek?

Når jeg laver forsikringstjek, har jeg vores nuværende dækningssummer, tilvalg og selvrisiko fundet frem. Og den samlede årlige præmiepris. Man kan starte med at gennemgå de dækninger man har med sit nuværende selskab, for at være sikker på at man har den rette dækning. Så kontakt det nuværende forsikringsselskab, og når man kender sit behov, kontakter man konkurrerede selskaber og beder om et tilbud.

De fleste år har forsikringstjekket kunne klares over telefonen. Nogle forsikringsselskaber har sendt tilbud pr email. Og ét år havde vi hjemmebesøg af assurandører fra to forskellige selskaber – ikke samtidig. Jeg foretrækker telefonisk; det giver mulighed for at få uddybet diverse, men uden at skulle diske op med kaffe og skulle lægge ører til den helt store salgstale. For det er trods alt stadig en sælger, man har med at gøre.

Hvis det forsikringsselskab vi får tilbud fra, tilbyder samme eller bedre dækning til en lavere pris, kontakter jeg vores nuværende selskab og fortæller det. Nogle gange har vi tilsendt dem det nye tilbud. Så regner de på vores nuværende priser. Og indtil videre, er vores nuværende forsikringsselskab altid kommet med et mindst lige så godt udspil.

På den måde, har vi samme dækning på forsikringerne, og kan læne os op af det med, at “man ved hvad man har…” Vi har haft vores forsikringer i det samme selskab i over 10 år nu. Det er både præmie, dækning og selvrisiko vi har fået justeret gennem årene, når vi har henvendt os med konkurrerende tilbud på forsikringerne.

Dette års forsikringstjek

Nogle år, findes der ikke et bedre tilbud end det nuværende, fx i år. Jeg er netop blevet medlemsberettiget i LB, og derfor kontaktede jeg dem, for at få et tilbud på vores forsikringer. De kunne ikke konkurrere med de priser vi har, og syntes for øvrigt at vi havde god dækning til prisen. Så vi bliver i GF. Nedenfor ses priserne

TilbudNuværende
Husforsikring72065492
Indboforsikring (Inkl rejseforsikring)27471891
Bilforsikring (Kasko + vejhjælp)47085475
Ulykkeforsikring (1 voksen + 2 børn)36582554
18.31915.412

Som det fremgår, så kunne det det nye tilbud tilbyde os en billigere bilforsikring. Jeg nærlæste tilbuddet, som var med fri kilometer. Det behov har vi ikke længere, min mand har pendlet de sidste år, men kan nu cykle på arbejde.

Så jeg kontaktede vores nuværende forsikringsselskab, for at høre hvad vores normale bilforsikring ville falde til i pris, når vores behov for kilometer falder. Og så endte den årlige præmie på 4311 kr, som er billigere end vores nye tilbud. Derudover fik jeg rettet jobtitlen på min ulykkesforsikring, da jeg er blevet uddannet i sommers. Dette havde dog ikke indflydelse på præmien.

Dette års forsikringstjek har altså sænket vores årlige udgifter med 1164 kr. Og vores totale udgifter til forsikringerne er nu 14.248 kr om året. Det har kun krævet en telefonsamtale med det konkurrerende selskab, og et par mails frem og tilbage med vores nuværende forsikringsselskab. Det er en rigtig fin timeløn, for forholdsvis lidt arbejde.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *