Forfatteren

Vi er vist en helt almindelig familie på fire. Min mand og jeg mødte hinanden i 2007 og er sidenhen blevet gift. Sammen har vi vores søn født 2010 og vores datter født 2011.

Vores version af villa-volvo-vovse udleves som ejere af et hus fra 1930erne der ofte gør indhug i familiens finanser. Bilen er en gammel Hyundai, som er den nyeste bil vi nogensinde har haft. Derudover har vi 2 katte, samt en flok høns der aldrig får lagt æg nok, til at tjene det hjemmebyggede hønsehus ind igen,  men til gengæld hjælper de med at bekæmpe madspild.

Vores indtægt består af vores to lønninger og børnefamilieydelsen. Vi har 100% fællesøkonomi, og børnene får både lommepenge og renter heraf, for at lære dem om økonomistyring og opsparing.

Vi har først tilbagebetalt knapt en halv million kr, bestående af forbrugslån og tilsvarende gæld uden aktiver. Herefter afdraget knapt en kvart million på vores boliglån i banken, og har nu kun realkreditlånet tilbage, hvor vi skylder cirka halvdelen af husets offentlige vurdering.

Rent praktisk vil det sige, at vi laver budget over vores økonomi, vi laver madplan og køber ind efter tilbud og datovarer. Vi balancerer mellem Need to have og Nice to have, og køber rigtig meget genbrug, både tøj og ting.

Vi er bevidste om vores forbrug i hverdagen, men lider ingen afsavn. Minimalisme har for os været et rigtig godt koncept, til at finde ud af hvad der virkelig giver os værdi i livet, og hvad der dybest set er overflødigt.

Vi holder styr på finanserne, ved skriver alt ned som vi bruger penge på, og lave forskellige beregninger, oversigter og statistikker. Jeg elsker at skrive i hånden, fordi jeg synes det giver den bedste føling med tingene, at se vores økonomiske fremskridt visuelt.

For mig, er det dét at have vores økonomi så meget som muligt i hænderne, der gør at vi kan holde snuden i sporet og træffe gode beslutninger for vores penge. Og heraf er ideen til Bogserien FamilieFinanser udsprunget.

Vores drøm for fremtiden er at rejse mere, at opleve verden med ungerne, og måske en dag selv at kunne bestemme om vi vil arbejde eller lade være. Det kræver at der er styr på økonomien.

Kærlig hilsen Maria.

FamilieFinanser

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *