Spar penge på el
Sparetips

Det er nemt at skifte el-selskab og spare penge

Det seneste år har vi sparet 2843 kr på el – og det er ikke svært!

På Energitilsynets side Elpris.dk kan man finde introtilbud med gratis el. Det er selvfølgelig overhovedet ikke gratis, men betaler stadig el-transport og diverse andre afgifter. Men der er helt sikkert penge at spare! Tilbudene gælder typisk 6 måneder, og herefter overgår man til normalpris for selskabet, hvis ikke man skifter videre til et nyt introtilbud hos et andet selskab.

Vi har altid haft Seas-NVE alle steder vi har boet før, og det var også tilknyttet huset da vi købte det. Jeg har aldrig overvejet at skifte, fordi man altid hører, at der ikke er noget at spare, og det eneste mærkbare man kan gøre for sin økonomi, er at sænke forbruget af el. Eller at el er billigere om natten. Og det er sikkert også død-besværligt at skifte, og hvad hvis man pludselig får en kæmpe regning, og så videre og så videre.

Men sidste sommer besluttede vi alligevel at prøve at skifte elleverandør, for at se om det kunne spare os penge. Det kunne det. Vi sparede 1360 kr på et halvt år, hvor vi benyttede introtilbudet fra Ewii. Læs mere her.

Efter 6 måneder hos Ewii, skiftede vi til introtilbudet på 6 måneder fra Aura, hvor vi netop har modtaget slutopgørelsen. Lige nu er vi midt i introtilbud fra Modstrøm, og der vil også komme et indlæg om vores oplevelse med dem senere.

Vores elforbrug

Fra 1. Marts til 31. August har vi brugt 2277 kWh, og det har kostet 3868 kr. Det vil sige 1,7 krone pr kWh. I de samme måneder året før, hvor vi havde Seas, brugte vi 1844 kWh og betalte 4325 kr. Det vil sige 2,35 kr pr kWh.

Det er værd at bemærke at vi har øget vores forbrug med 433 kWh halvårligt. Det var samme konklusion på det sidste halve år før det. Det handler om at begge børn har fået egen computer og vi har fået en ekstra kummefryser. Så vores årlige elforbrug er pt cirka 4500 kWh for en familie på 4 i et hus på 178 km2.

Periode:Selskab :kWh:Kr:
Sep-18 til Feb-19Seas-NVE16274132
Mar-19 til Aug-19Seas-NVE18444325
Sep-19 til Feb-20Ewii22323862
Mar-20 til Aug-20Aura22773868
Sep-20 tilModstrøm

Besparelsen

Hvis vi nu ikke havde skiftet fra Seas til Auras introtilbud, ville de 2277 kWh have kostet 5351 kr. Altså har vi sparet 1483 kr på det halve år. De 6 måneder før det, hvor vi havde Ewiis tilbud, sparede vi 1360 kr. Total for et år = 2843 kr.

Dog er det ikke sådan at vi nu kan nedsætte vores indbetaling til budgetkontoen med de 2843 kr, idet vi samtidig har øget vores forbrug af el. Så vi har reelt set kun brugt 727 kr mindre på el det seneste år, end året før. Men havde vi intet gjort, havde merudgiften for el været 2843 kr.

Uanset hvordan vi kigger på tallene, om vi fokuserer på at have sparet 2843 eller kun 727 kr, så er der penge at spare på de her introtilbud, og det er ikke sværere end at skifte mobiludbyder.

Hvordan gør man så?

Gå ind på hjemmesiden Elpris og vælg dit postnummer og boligstørrelse. Nu får du vist dine mulig el-udbydere, og kan sammenligne totalprisen for 6 måneder. På den måde kan du se hvad der er billigst. Her kan du se tydelige oversigter over gebyrer for forskellige betalingsformer med videre, og det er her man lige skal være opmærksom, om det kan tilmeldes betalingsservice osv. Læs altid “det med småt”!

Herfra kan man trykke på knappen “Skift til dette produkt” og så følger man ellers bare anvisningerne. Modtager kontrakt med videre pr mail. Det har – for os – været fuldstændig ukompliceret.

Det man så skal være opmærksom på, er hvornår man skal skifte videre. Læs i kontrakten hvornår det nuværende tilbud skal opsiges, og på det nye, hvor længe der går fra tilmelding til man skifter. Nogle selskaber har gebyrer for at skifte før de 6 måneder, og samtidig, skifter man ikke i tide, vil man overgå til deres normalpris. Så skriv det i kalenderen, hvornår man skal skifte videre til næste introtilbud.

Hvem skal man vælge?

Igen, læs det med småt. Min favorit har indtil videre været Ewii, fordi de afregner det reelle forbrug hver måned. Nemt og overskueligt. Derimod afregnede Aura hvert kvartal som acontobeløb og først det faktiske forbrug på slutopgørelsen, hvor vi får penge tilbage. Modstrøm som vi har nu, afregner aconto hver måned.

Forbruget gør en forskel

Husk naturligvis at det betyder meget, hvor mange kWh man bruger. Det giver i dén grad altså mening at spare på strømmen. Altid. De gode vaner gør en forskel.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *