Sparetips

Dagens Sparetip nr 36-40

I “Dagens Sparetip” vil jeg løbende dele primært de små, men også større metoder til besparelser. De fleste er vaner, som vi herhjemme allerede har integreret i vores hverdag. Men forhåbentligt vil der også komme nye måder at spare penge ved, som vi tager i brug fremadrettet. “Dagens Sparetip” er altså hvordan vi helt konkret har sparet penge på den pågældende dag. Målet er at skrive ét sparetip for hver dag, og se hvor længe jeg kan holde den kørende.

Hvis du ikke har fulgt med fra starten:

Lad bilen stå. Hvis du kan cykle eller gå distancen, så lad bilen stå. Det sparer brændstof og slitage, og det er oven i købet gratis motion.

Jeg skrev i sidste indlæg om at tracke vaneændringer, og at jeg skal tilbage til at cykle på arbejde, i stedet for at være magelig og snuppe bilen.

Følg FamilieFinanser på Instagram:
https://www.instagram.com/familiefinanser/

Du kan gratis downloade et skema til at tracke nye vaner klik her.

Behold telefonen længere. Brug hvad du har – er det som gælder her, at man ikke udskifter ting der virker fint. Der vil konstant og hele tiden komme nye modeller på markedet, men har man egentlig brug for den opgradering?

“Jamen kameraet på den nye er meget bedre” – så kan man spørge sig selv : kan man se forskellen på billedkvaliteten med det blotte øje? Har jeg tænkt mig at fremkalde billederne i stor størrelse til ophæng? Hvor meget koster et rigtigt kamera til sammenligning, og hvor længe vil det cirka holde?

Nå men tilbage til telefonen. Jeg tjekkede lige, og min telefon er nu 4,5 år gammel, og kostede lige præcis 1.490,25 kr inklusiv panzerglass og forsendelse. Det giver en pris på ca 27,60 kr pr måned, og jo længere tid jeg beholder telefonen, des lavere bliver månedsprisen. Bare for sjov, prøv lige at tænke på månedsprisen, hvis man køber en nye iPhone hvert 2. år…

Hvad er månedsprisen på din nuværende telefon?

Fyldt opvaskemaskinen helt op. Hvor meget vand en vaskemaskine bruger pr vask, afhænger af modellen (energimærket) og hvilket vaskeprogram man vælger. Men vaskemaskinen bruger samme mængde vand pr vask, uanset om der to ting i maskinen eller om den er fyldt helt op i bedste Tetris-stil

Vi købte vores opvaskemaskine ny og ubrugt på DBA, til næsten halv pris. Læs mere her.

Kødfri aftensmad. Kød kan være det dyreste element i et måltid, så derfor kan man spare penge, ved at undlade det. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes det er en svær proces, at gå fra at vi spiser relativt meget kød hver dag, og til at spise mindre. Men nu har vi endda også de officielle kostråd fra fødevarestyrelsen, som siger at det er den rigtige vej at gå.

Vi har høns, så æg er et godt alternativt i måltider uden kød. De seneste dage har vi spist rester med spejlæg til, æggekage med kartofler i (kartoflerne var også nogle rester, krydrede, ovnbagte kartofler), omelet med ost, majs og peberfrugt + lidt serano skinke som er kød, men en meget lille mængde ift ellers, stegte ris og grønsager med “japansk røræg” (æg, salt, peber, soya og sukker, lavet som røræg), og vi har spist pandekager med hjemmelavet brombærsyltetøj.

Man kan sige meget, men pandekager, risengrød, æbleskiver og vafler er også billig og kødfri aftensmad. Vi sætter normalt lige lidt fingergrønt frem, mens det bliver lavet, og så snacker vi det inden måltidet – og bliver nogen sultne senere på aftenen, så snupper man lige en rugbrød.

Læs om vores 3 favorit kødfri retter

Kog med låg. Der bruges mindre energi på at bringe vand/mad i kog, hvis man lægger grydelåg på gryden. Det rammer hurtigere kogepunktet, fordi den varme damp holde inde i gryden, og derfor skal der også mindre energi til at holde gryden i kog.

Det var et lille tip til at spare penge på el, hvis du vil spare langt mere, så benyt de 6 måneders introtilbud med gratis strøm. Jeg har skrevet hvordan vi gør og hvor meget vi sparer – og det er ikke så lidt, klik her.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *