Dagens Sparetip nr 26-30

I “Dagens Sparetip” vil jeg løbende dele primært de små, men også større metoder til besparelser. De fleste er vaner, som vi herhjemme allerede har integreret i vores hverdag. Men forhåbentligt vil der også komme nye måder at spare penge ved, som vi tager i brug fremadrettet. “Dagens Sparetip” er altså hvordan vi helt konkret har sparet penge på den pågældende dag. Målet er at skrive ét sparetip for hver dag, og se hvor længe jeg kan holde den kørende.

Klip dit eget hår. Jeg har klippet mit eget hår de sidste par år, det er nemt når man har en langhårsfrisure, der bare skal klippes lige. Der er mange penge sparet på årsbasis, kontra at gå til frisør. Og det heldige er, at hår vokser ud igen, så hvor galt kan det gå – bare kast dig ud i det.

I dette indlæg på bloggen, er en video som viser forskellige teknikker til at klippe sit eget lange hår.

Køb “kedelige” tilbud til dit lager. Fyld gerne fryser og køkkenskabe op, når det som du normalt plejer at købe, er på tilbud. Men der er et Men. Et obs. For der er ting man ikke øger sit forbrug af, ved at have et lager tilgængeligt, og så er der de “ikke-kedelige” ting, som man måske spiser/bruger hurtigere og mere af, fordi de er i huset.

Eksempler fra mit liv på disse ting, er chokolade, sodavand, madlavningsost og bacon. Hvis jeg køber et billigt lager når disse ting er på tilbud, så holder jeg ikke mit normale forbrugsmønster. Så drikker jeg mere sodavand end normalt, og bruger bacon i flere retter end jeg normalt ville. På den måde, bliver det ikke billigere i mit budget at købe disse ting på tilbud, jeg får bare spist mere af det til samme pris som normalt, end jeg ellers ville have gjort.

Derimod et det lettere (for mig) at købe “kedelige” ting på tilbud, uden at øge forbruget af det. Fx toiletpapir, hårshampoo, havregryn, kaffe, brød, kød, konservesdåser osv. Er der kun mig, der har en “ikke-kedelig” liste, eller er der også ting som i får spist/brugt mere af, når det er i huset?

Læs også indlægget om 3 måneder af vores dagligvareindkøb sorteret i kategorier, og med en liste over lageret fra måned til måned

Arvetøj. Selvom min dag er helt vendt på hovedet over min første bogudgivelse, så skal I ikke snydes for Dagens Sparetip. Tag imod arvetøj og lad børnene arve efter hinanden, og lad andre arve efter dig/jer. Igår forærede min søster mig et par af hendes aflagte bukser, og jeg blev mega glad. Bukser der er gået til, udvalgt uden jeg behøver shoppe rundt, og så oven i købet gratis. I love!

Tø frostvarer op i køleskabet. Det sparer penge fordi at køleskabet skal bruge det mindre energi på at holde sig køligt. Så er det bare lige det med at huske at tage frostvarer op af fryseren dagen før det skal bruges

Læs også om da vi købte en opvaskemaskine til næsten halv pris.

Læs flere sparetips

Brug for lidt vaskepulver. Man kan roligt eksperimentere med at bruge en mindre mængde vaskepulver, end anbefalet på vaskepulverets emballage. Og hvis du fylder skuffen “på slump”, så prøv lige at måle den mængde du normalt drysser i.

Det første man gør, er at tjekke vandets hårdhed, der hvor man bor, det kan ses på borger.dk. Så læser du i doseringsvejledningen hvilken mængde vaskepulver som du burde bruge, og prøver at bruge mindre end det. Og så justere du ned for hver vask, så længe dit tøj bliver rent.

Vores vand er 12-18 dH i hårdhed og vaskemaskinen rummer 9 kg tøj og jeg fylder den helt op. Vores tøj er almindeligt snavset til meget snavset (børn) og jeg vasker fint rent med 60 ml vaskepulver – svipe og se min doseringsvejledning.

Hvis du mangler et hyggeprojekt til weekenden, så prøv at lave hjemmelavet vaskepulver.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *