Sparetips

Dagens Sparetip nr 11-15

I “Dagens Sparetip” vil jeg løbende dele primært de små, men også større metoder til besparelser. De fleste er vaner, som vi herhjemme allerede har integreret i vores hverdag. Men forhåbentligt vil der også komme nye måder at spare penge ved, som vi tager i brug fremadrettet. “Dagens Sparetip” er altså hvordan vi helt konkret har sparet penge på den pågældende dag. Målet er at skrive ét sparetip for hver dag, og se hvor længe jeg kan holde den kørende.

Penge sparet, er penge tjent.

Faktisk at det ofte lettere at spare, end at tjene. Hvertfald skal vi på grund af skatten, tjene mere (ca det dobbelte) end vi skal spare, for at ende op med samme beløb i hånden. Her kommer Dagens Sparetip nr 11-15, som beskriver hvordan vi helt konkret har sparet penge fra 7. til 11. januar 2021.

Gratis el med introtilbud. Man hører tit, at det ikke kan betale sig at skifte el-selskab, men det passer simpelthen ikke. Flere el-selskaber tilbyder gratis el i 6 måned til nye kunder. Man betaler stadig afgifter, abonnement mv, men selve strømmen betaler man ikke for.

Og når de 6 måneder er gået, så kan man skifte videre til et nyt introtilbud fra en anden eludbyder. Find introtilbud på Elpris.dk (Energitilsynets hjemmeside).

Vi har netop skiftet til det 4. introtilbud med gratis el fra GNP Energy. Før vi skiftede til introtilbud, havde vi haft Seas NVE sådan cirka altid. Her betalte vi omkring 2,40 kr pr kilowatt-time, total for: el, afgifter, abonnement mv.

Med introtilbudene fra Ewii og Aura har vi betalt cirka 1,70 kr pr kilowatt-time for afgifter, abonnement, mv og gratis el. På et år har vores elforbrug været ca 4500 kilowatt-timer, ganget med en besparelse på (2,4-1,7=) 0,7 kr, vil det sige vi har sparet omkring 3150 kr på ét år.

Læs mere om hvordan vi Skifter eludbyder hvert halve år .

Shampoo i pumpeflaske. Man får nemt doseret for meget shampoo, når man vender shampooflasken med bunden i vejret og hælder shampoo i hånden. Så hvis du hælder shampooen over i en pumpeflaske, så er det nemt at trykke den rigtige mængde ud. Og har man børn som selv vasker hår, så kan man potentielt spare ret meget shampoo!

Du kan også læse om hårvask med Rasul det marokkanske sæbeler.

Skriv forbrug ned. Det gør en verden til forskel, om du noterer dit forbrug manuelt (uanset om du skriver det i hånden eller digitalt), kontra kun at se sit forbrug i netbanken.

Det at hvert køb skrives ned, gør at man dermed bliver langt mere opmærksom på, hvor ens penge forsvinder hen, og om der er behov for ændringer og tiltag. Vi har et kladehæfte på køkkenbordet, hvor vi skriver ned umiddelbart efter pengene er brugt, i stedet for at skrive det som står i netbanken.

Ellers kan man nogen gange glemme, at man betalte noget af beløbet kontant og resten på kort. Eller man kan glemme om man købte dagligvarer, en gave eller en cykelhjelm når der i netbanken blot står “Bilka”. Og det er jo vigtigt at vide, hvis man sorterer alle køb i kategorier, så man fx ved hvad man bruger på gaver pr år.

Læs også hvordan Jeg laver Budget.

Brug kondensvand til blomstervanding. Det er et virkelig lille sparetip, men lidt har også ret. Hvis man har en tørretumbler som opsamler vand under tørring, så brug det vand til at vande stueplanterne med. Jeg har vandkanden stående i nærheden til formålet, når vi nu vælger at tørre tøj i maskinen.

Erstat fryseposer med tomme isbøtter. Rester der skal fryses ned eller opbevares i køleskabet, kan sagtens puttes i en isbøtte.
Vi bruger dem også til madkasser.

Du kan også læse om hvordan vi har Erstattet køkkenrulle med stofservietter

Følg FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *