Sparetips

Dagens Sparetip nr 1-5

I “Dagens Sparetip” vil jeg løbende dele primært de små, men også større metoder til besparelser. De fleste er vaner, som vi herhjemme allerede har integreret i vores hverdag. Men forhåbentligt vil der også komme nye måder at spare penge ved, som vi tager i brug fremadrettet. “Dagens Sparetip” er altså hvordan vi helt konkret har sparet penge på den pågældende dag. Målet er at skrive ét sparetip for hver dag, og se hvor længe jeg kan holde den kørende.

Mange bække små, gør en stor å. Derfor tæller alle de små tiltag og vaner på den lange bane.

Her er således de første fem sparetips, fra 28. december til 1. januar. Jeg håber I kan bruge det – og er det 5 ting som I allerede gør, så sparer I allerede penge.

Tag batterier ud af ting som ikke bliver brugt. Vores juletræslys bruger hver et AAA batteri, det er 30 stk total. Hvis de bliver siddende i juletræslysene hele året mens de ikke er i brug, er batterierne flade næste jul, og dermed spildt. Den fejl gjorde vi første år vi havde lysene.

Så nu julepynten er pakket væk , er batterierne taget ud, og bliver brugt I fjernbetjeninger, cykellygter mv I løbet af året. Næste jul supplere vi op med nye batterier til de 30 stk i julelysene.

Rygestop fra i dag. Det er en stor én i dag, forstået både som at det er en stor, altså svær, vane at bryde, men det er også en stor post at frigøre i sit budget, altså en stor besparelse.

Jeg har fundet både nikotintyggegummi og -mundspray frem, nu må vi se om jeg får brug for det. Det behøver ikke være en hemmelighed, at det ikke er mit første rygestop. Det seneste holdt fra påsken i år og frem til oktober måned, stoppet før det varede til gengæld knapt 4 år, derudover stop under begge graviditeter.

Nu kan man vælge at se det som en række rygestop, hvor jeg er faldet I med tiden. Man kan også sige, at jeg ved at jeg godt kan.

Rygestop er en Nytårsfortsæt-klassiker, ligesom vægttab. Læs mere om hvordan man Spare penge på vægttab.

Vask kun hele maskiner tøj, altså fyld vaskemaskinen helt op. Det sparer både vand og strøm at vaske én helt fuld maskine frem for to halvt fyldte, også selvom nogle vaskemaskiner vejer tøjet og dosere vand derefter (det skriver Bolius hvertfald).

Så slipper man også for at vaske så tit… og hvis du gerne vil spare tid, så sorter tøjet I færre kategorier. Herhjemme sorteres kun i 30 grader og 60 grader, og vi undlader at købe hvidt tøj, så det er super simpelt at vaske tøj.

Læs også hvordan du laver Hjemmelavet vaskepulver og om hvordan vi har købt en Ubrugt vaskemaskine på brugtmarkedet.

Genbrug tomme brødposer frem for bare at kassere dem. Jeg bruger dem oftest til enten at fryse hjemmebagt brød i, eller som miniskraldeposer til fx når kattebakken tømmes. Jeg kan godt lide tanken om, at ting bliver brugt “en ekstra gang” – så synes jeg vi vinder lidt alle sammen.

Læs eventuelt også om at Spare penge på kattefoder.

Gem nytårspynten i en kasse til næste år. Ligesom vi har flere kasser med julepynt, skal vi selvfølgelig også have en kasse med nytårspynt. Fx hatte, slips, sløjfer og briller. Man får hurtigt en fin samling, hvis man sørger for at pakke det ned til næste år, ellers har sådanne ting det med – hos os – at ende blandt ungernes legetøj, for sidenhen at gå i stykker og blive smidt ud.

Det betyder ikke, at vi ikke køber bordbomber, konfetti, serpentiner og andet engangspynt. Men er serpentinerne stadig fine, så bliver de gemt til næste år. Ligesom diverse “selfie-props”, næse-masker og andet pap-pynt, også gemmes.

Læs mere om vores Genbrugs nytårspynt.

Tidligere sparetips:

FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *