Dagens Sparetip 61-65

I “Dagens Sparetip” vil jeg løbende dele primært de små, men også større metoder til besparelser. De fleste er vaner, som vi herhjemme allerede har integreret i vores hverdag. Men forhåbentligt vil der også komme nye måder at spare penge ved, som vi tager i brug fremadrettet. “Dagens Sparetip” er altså hvordan vi helt konkret har sparet penge på den pågældende dag. Målet er at skrive ét sparetip for hver dag, og se hvor længe jeg kan holde den kørende.

Brug varmluftovn. Når man bruger varmluft, kan man have flere ting i ovnen samtidig. Man kan sagtens lave forskellige retter på én gang, fx bage brød eller kage samtidig med at man laver aftensmad. Det sparer på elregningen, og det sparer tid, og maden tager ikke smag efter hinanden

Spar på sæben. Hvis man vikler en køkken elastik rundt om sæbepumpen, så den ikke kan trykkes helt i bund, bruges en mindre mængde sæbe pr pump.

Læs tidligere sparetips:

Backup fastfood. Hvis man sørger for at have dagligvarer på lager, til at kunne lave lækker fastfood, så mindsker det chancen for impulskøbt takeaway. Alle ingredienser til fx pizza, kan fryses. Og hvis man sørger for at forbage pizzabunden uden fyldet på, så kan den sagtens konkurrere smagsmæssigt, med pizza fra almindeligt pizzaria.

Genbrug Gavepapir. Lidt uden for sæson, men der er jo også indpakkede gaver i andre anledninger end jul. Det er selvfølgelig både for at spare penge, men også for at spare kloden for produktionen af gavepapir. Jeg har læst at danskernes julegaver pakkes ind i 800 tons gavepapir eller deromkring.

I det perspektiv har jeg valgt at gøre hvad jeg kan, for ikke at købe nyt gavepapir. Så jeg er den der på bedste oldemorfacon snupper gavepapir og bånd, der stadig er i fin stand efter gaverne er pakket ud. Forrige år brugte vi kun af lageret af allerede købt gavepapir, bogbind, tapetrester mv. Sidste år genbrugte vi gemt gavepapir, og det brune fylde-papir fra forsendelser.

Giv gaver videre. Hvis man har fået en gave, som af en eller anden grund ikke bringer modtageren den glæde som var hensigten. Så er det okay at give gaven videre, hvis man kender en person som gaven netop vil glæde. Nogle gange kan man returnere eller bytte gaven til noget man kan bruge, og andre gange er der risiko for at gaven bare vil blive gemt væk et sted. Og det er simpelthen et sørgeligt spild.

Vi har givet gaver videre, som fx småting børnene har fået, som ikke har sagt dem noget, er givet videre til andre børn. Og julegave fra jobbet der “rammer ved siden af “, videre til én som kan bruge det. Sidste jul kunne jeg selv vælge mellem forskellige gaver fra jobbet, der var ikke noget på listen som lige var mig, så i stedet valgte jeg noget, som jeg tænker vil blive en god dåbsgave til vores niece. Besparelsen ligger selvfølgelig i, når man giver noget videre, frem for at købe en ny ting i gave.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *