Dagens Sparetip 56-60

I “Dagens Sparetip” vil jeg løbende dele primært de små, men også større metoder til besparelser. De fleste er vaner, som vi herhjemme allerede har integreret i vores hverdag. Men forhåbentligt vil der også komme nye måder at spare penge ved, som vi tager i brug fremadrettet. “Dagens Sparetip” er altså hvordan vi helt konkret har sparet penge på den pågældende dag. Målet er at skrive ét sparetip for hver dag, og se hvor længe jeg kan holde den kørende.

Rugbrød på madplanen. Rugbrød kan man ofte være heldig at købe som datovare, altså nedsat i pris for at bekæmpe madspild. På den måde har man udgangspunktet for et billigt måltid.

Vi skal have rugbrød med æggekage i dag. Æggene er fra egne høns, der er 1 pakke skinkestrimler i (tilbud 9 kr) + 1 løg, lidt hakket oliven og marineret hvidløg. Vi får tit æggekage, så det er om at variere det lidt i smag. Vi får ærter til (rest fra igår) og en rest snittet spidskål. Og ketchup.

Gratis streaming. På et tidspunkt havde vi to betalings streamingtjenester samtidig. Lige pt har vi ingen, men i budgettet er planlagt med én streamingtjeneste i 6 af årets 12 måneder. De resterende 6 måneder benytter vi de gratis streamingtjenester DR og ViaFree.

På DR kan jeg virkelig anbefale de nyere danske serier; Bedrag, Fred til lands, Når støvet har lagt sig, og Ulven kommer. På Viafree ser jeg primært Luksusfælden, Med kniven for struben, og Robinson ekspeditionen.

Undgå fri fragt-fælden. Webshops med fri fragt hvis du køber over et bestemt beløb, det er en fælde! Et trick til mersalg, et lokkemiddel. Præcis som butikkernes placering af slik med videre ved kasse-området, eller når Mc Donald’s-medarbejderen spørg om det skal være en stor menu.

Det kræver øvelse ikke at falde i fælde. Men man kan jo vælge at se på det som en lille personlig sejr, hver gang man bemærker mersalgs-tricks i sin hverdag, og ikke falder for dem.

Spar på boligindretning. Selvom vi ikke mangler ting i vores boligindretning, så er der en tendens til at blive ved med at købe mere af det. Det kan fx være blomster, vaser, krukker, skåle, billeder, lysestager, sofapuder, figurer osv.

Hvis du godt kan lide fornyelsen ved at købe noget nyt til hjemmet, kan du lave en rotationsmodel. Hvor du måske har 1/3 del af boligpynten fremme af gangen, og de 2/3 dele pakket væk, og så bytter du rundt, når du trænger til noget nyt at se på.

Aflæs forbruget. Det er en rigtig god ide at registrere sit forbrug af vand, varme og el, ved hver måned at aflæse målerne, og regne forbruget ud. Så kan man sammenligne med foregående måneder, og se om man pludselig bruger mere end normalt. Man vil også kunne aflæse om diverse sparetiltag har en effekt. Fx at slukke på kontakten om natten, eller hvis man begynder at tage kortere bade.

Vi lærte det på den hårde måde, da vi ét år fik en årsopgørelse på vand, med en ekstraregning på 10.000 kr. De viste sig, at vi havde en vandskade, hvor vandet sivede langsomt ud, så helt ufrivilligt havde vi fårt vandet rigtig meget have det år. Forsikring dækkede udbedring af skaden, og vi fandt en løsning med forsyningsselskabet, så vi endte heldigvis ikke med at betale alle 10.000 kr. Men stadig var det et kæmpe wake-up-call, om at huske på at aflæse vores forbrug.

Flere sparetips:

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *