FamilieFinanser familieprojekt Køb Kun Brugt
Projekt "Køb Kun Brugt"

Projekt “Køb Kun Brugt” – brugte dørmåtter

Kan det overhovedet betale sig økonomisk, at købe sådan noget brugt?

På grund af vores familieprojekt hvor vi udelukkende køber brugt, har jeg de sidste måneder, været på udkig efter dørmåtter. Altså brugte dørmåtter.
Vi manglede både to udendørs gummimåtter, og to større indendørs smudsmåtter. Og jeg har ledt dba tynd. Pludselig var de dér, til salg. Så var det ellers om at slå til.
“Kan det overhovedet betale sig økonomisk, at købe sådan noget brugt?”
-blev jeg spurgt om. Godt spørgsmål, jeg havde faktisk ikke tjekket nypriser forinden. Man kan vist roligt sige, at jeg er ved at finde mig godt til rette i vores nye måde at forbruge på.

Prissammenligning

Den ene sælger solgte de to stjernemåtter på billedet, for 50 kr stykket, dertil 72 kr i porto, i alt altså 172 kr.
Jeg har ikke kunne finde nogle præcis magen til, til prissammenligning. Men gummimåtter med andet mønster kan ved hurtig søgning findes til 287 kr for to inklusiv forsendelse (Din Tæppekæde).
De to indendørs måtter måler 90×150 cm og kostede mig 245 kr for begge inklusiv forsendelse. Sælger var endda så sød at betale halvdelen af portoen. Ved samme forhandler som førnævnt, ville disse koste 412 kr for begge inklusiv forsendelse.
Og bestilte jeg alle fire måtter dér, ville den samlede pris være 625 kr. Sammenlignet har jeg i alt givet 417 kr i alt for de fire brugte dørmåtter, hvilket er en besparelse på 33 %

Men ærlig talt…

Dog må jeg være ærlig og sige, at havde vi ikke haft vores projekt om kun at købe brugt, så var jeg nok bare kørt i Jem & Fix og havde købt to andre udendørs måtter og to lidt mindre indendørs (80×120) til en samlet pris på 400 kr i alt.
Så kan det betale sig økonomisk?
Tja… Måske har jeg fået en bedre kvalitet ved at købe brugt, som vil holde længere end de billige alternativer fra Jem & Fix, og så kan det betale sig i det lange løb. Hvem ved…

Men jeg tør alligevel godt vove den påstand, at der vil være økonomisk besparelse ved at købe ting som møbler, tøj og legetøj brugt. Det der er det bedste ved projektet indtil nu, er den måde som det har ændret vores indstilling at købe ting. Før var jeg meget hurtigere på aftrækkeren, eller købe-knappen om man vil. Nu overvejes hvert eneste køb på en helt anden måde.

Følg projekt “Køb Kun Brugt” 

 

2 kommentarer

  • villadsclaes

    Hvis det kun er pengene der tæller så er det nogle små marginaler der taler for at købe brugt. Og så skal man leve med besværligheden ved at skrive med privatpersoner og forhandle prisen.
    Men hvis det handler om at sænke sit forbrug i det hele taget, så er det ekstremt virksomt at sværge at man kun vil købe brugt. Blandt andet pga besværligheden ved at skulle finde tingene på brugtmarkederne, men også det faktum at når man leder efter tingene på brugtmarkederne så opdager man hvorfor folk skiller sig af med dem. Måske er de dårlig kvalitet eller også opdager folk bare at de ikke har brug for al den ragelse.
    Og hvis man ovenikøbet har målet at man vil skåne klimaet så har man pludselig en kombi som både i det korte og det lange løb er meget mere værdifuldt end den klassiske metode: køb nyt og forbrug mere uanset hvad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *