Den lille guide til opsparing
Sparetips

Boganmeldelse: Den lille guide til opsparing

Jane, forfatteren, spurgte om jeg ville testlæse bogen før udgivelsen, og jeg har også bidraget med interview til den. Derfor har jeg nu modtaget et eksemplar til min egen bogreol, og i den forbindelse vil jeg skrive en anmeldelse af bogen Den lille guide til opsparing.

Forfatteren

Hvis du er stødt på minimalisme som livssyn, så har du højest sandsynligt stødt på Jane Ibsen Piper. Jane debuterede som forfatter med bogen Den lille guide til minimalisme i 2019 (som kan lånes på biblioteket nu!) Læs min anmeldelse her. Begge bøger er udgivet af Forlaget Penge. Derudover skriver Jane en blog – Project Handmade, om minimalisme, nøjsomhed og DIY. Jane er foredragsholder og kan også findes på skrift og podcast hos fx Grøn Forskel, Sustain Daily og Ophelia Invest.

Bogen

Forordet er skrevet af Luksusfældens Mette Reissmann, og så ved man ligesom godt, at det er tid til at pakke de dårlige undskyldninger væk.

Bogen starter med hvorfor vi skal spare op, hvordan man beregner sin reelle timeløn, og hvordan små forbrugsvaner bliver til store årlige poster i budgettet.

Herefter bevæger vi os hen i opsparingsbenspænd, og videnskabelige teorier bag. Der forklares helt konkrete opsparingstyper og opsparingsmetoder.

Vi præsenteres for økonomistigen, som er forfatterens koncept, til at få (mere) styr på økonomien, og for helt basic budgetplanlægning.

Tips og tricks til at holde fast i målet og motivationen til opsparing, hvordan man får familien med ombord og endelig et leksikon af spareråd.

Anbefaling

I “Den lille guide til Opsparing” får du alle de gode råd, alle redskaberne og al den viden som forfatteren selv har erfaret sig formidlet direkte på et sprog der er til at forstå. 

Forlaget Penge

Bogen holder I den grad hvad den lover. Hvor forordets “skrappe” tone slutter, starter Janes kærlige formidling af klokkeklare budskaber og metoder til opsparing.

Noget der gør at denne bog skiller sig ud, er at den indholder sider med øvelser og notater, som du skriver direkte i bogen. Det giver en rigtig god forståelse af fx din egen reelle timeløn og din egen pengehistorie, og gør på den måde, at bogens budskaber er langt mere brugbare.

Derudover giver Jane eksempler fra sit eget liv, og kombineret med interviews med “almindelige mennesker”, får man i bogen en stor portion tanker om penge, privatøkonomi og opsparing. Man får serveret muligheden for, at ændre sit eget mindset omkring sin egen økonomi.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *