Den lille guide til minimalisme
Minimalisme

Boganmeldelse: Den lille guide til minimalisme

Hvad enten du drømmer om at få bedre styr på din økonomi, få organiseret og ryddet ud i dit hjem, eller ønsker at leve mere bæredygtigt, så har Den lille guide til minimalisme svaret på hvordan du kommer i gang.

Jeg har haft fornøjelsen af at læse Jane Ibsen Pipers første bog; Den lille guide til minimalisme. Guiden, der får dig hurtigt i gang. Udgivet af Forlaget Penge i 2019.

Forfatteren

Jane skriver om minimalisme, nøjsomhed og DIY på sin personlige blog Project Handmade. Derudover skriver hun for Grøn Forskel, og er ophavsperson til facebookgruppen Minimalisme og Købestop.

Minimalisme handler nemlig om at fjerne det overflødige fra dit liv. Det gælder både fysiske ting i dit hjem, men også på det psykiske plan, nemlig ved at fjerne dårlige vaner, usunde relationer og overbevisninger, der holder dig fast i gamle handlemønstre.

Den lille guide til minimalisme af Jane Ibsen Piper

Bogen

Bogens forord er skrevet af Jacob Lund Fisker. Ham kender du måske fra DRs program Stå af hamsterhjulet – med penge nok til resten af livet, eller fra Early Retirement Extreme, Jacobs bog og blog af samme navn. Herefter en kort præsentation af forfatteren, og hvordan hun fandt sin vej til minimalisme. Efterfulgt af en historisk gennemgang af begrebet minimalisme, og introduktion til nutidens fortalere, samt forskellige vinkler og bevægegrunde for den minimalistiske livsstil fra FIRE til Zero Waste.

Forfatteren præsenterer forskellige mentale tankefælder, som kan forhinde dig i at komme i gang. Og ligeledes rækken af forventelige fordele ved at leve med mindre. De fleste der stifter bekendtskab med minimalisme, starter med at rydde op og endnu vigtigere, rydde ud i deres ejendele. I bogen beskrives forskellige tilgange til oprydning, inklusiv forfatterens egen oprydningsmetode, som udførligt guider dig gennem alle områder og kroge af hjemmet, og hvordan oprydningen opretholdes.

Bogen kommer også omkring minimalisme i et økonomisk perspektiv, hvor blandt andet købestop og Mini Money Detox kendt fra Janes blog præsenteres. Derudover kommer bogen omkring børn og minimalisme. Kalender, tid, vaner og højtider i forhold til minimalisme, samt hvordan minimalisme er nødvendigt i et liv med bæredygtighed i fokus.

Anbefaling

Bogen holder alt hvad den lover; den er lille, kort og letlæst. Det er en guide med konkrete redskaber og den får dig hurtigt igang med reelle handlingsanvisninger. At den er kærligt formidlet af forfatteren mærkes tydeligt at minimalisme er Janes hjerteblod.

Jeg anbefaler bogen, hvad enten dit udganspunkt for minimalisme er oprydning, økonomi, bæredygtighed eller generel simplificering. Alle veje fører som bekendt til Rom, og lur mig om ikke du også ender med at lade minimalismen blive rettesnor i de øvrige områder af livet, uanset hvor din interesse udspringer til start.

Om bloggen FamilieFinanser :

I 2021 er bloggens fokus på Dagens Sparetip, hvor her hver femte dag, vil udkomme 5 nye sparetips. Som noget nyt, har FamilieFinanser fået en Shop med Downloads. Læs mere om Familien bag bloggen, og om vores familieprojekter : Købestop-op fra 2020, og Køb Kun Brugt fra 2019.
Omdrejningspunkterne på siden er Økonomi og Minimalisme, derudover skriver vi meget om det at købe genbrug, og om hvordan vi ellers sparer penge. Få et hurtigt overblik over Bloggens indhold.
Kig forbi facebookgruppen Spar Penge i Hverdagen hvor medlemmerne deler alverdens sparetips. Du kan også følge bloggens Facebookside eller Instagram
Kontakt pr mail: Info@familiefinanser.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *