5 fantastiske, gratis ting!

De bedste gratis ting, er slet ikke ting, men kram, smil, venner, kys, familie, søvn, kærlighed, grin og minder. Og naturen. Solnedgang. Nyfalden sne. Jeg kunne blive ved. Men hvis vi nu skal kigge på nogle gratis ting, som er ting man normalt ville betale for, og som rent faktisk også er helt gratis, så kommer min favoritliste her:

1) Motion : Yoga

Gratis motion, det kan man få på en løbetur. Men man kan få gratis motionsundervisning på YouTube. Fx yoga. Der er tonsvis af motionsvideoer i alle mulige afskygninger. Jeg elsker at følge “Yoga With Adriene” som laver sådanne 30 dages programmer. Så kan man være med uanset om man aldrig har prøvet yoga eller måske starter fra nul med motion generelt. Videoerne er på engelsk, og Adriene fremstår virkelig sød, sjov og sympatisk, med en masse “food for thought” uden at det bliver alt for alternativt.

2) Overnatning i Shelter

På Naturstyrelsens side UdiNaturen.dk kan man finde virkelig meget viden om Danmarks natur. Fx kan man få svar på hvad fotosyntese er, hvor langt væk horisonten er, hvorfor havet er salt, hvordan man bygger en redekasse til flagermus og hvilket dyr der kan finde på at lave pølser i din entre.

Og så kan man booke overnatning i gratis sheltere rundt omkring i landet. Vi har været afsted 3 eller 4 gange nu, af 2-4 overnatninger. Første gang da børnene var 4 og 5 år. Vi finder brænde, laver mad over bål, bader og fisker ved stranden, går ture, på nærliggende naturlegeplads, spiller kort og kongespil.

3) Lydbøger fra E-reolen

Lydbøger kan kombineres både med afslapning, med transporttid og med fx huslige pligter. Jeg synes det giver en følelse af forkælelse, at blive læst højt for. Biblioteket er jo for længst kommet på nettet, man kan bestille deres fysiske materialer til afhentning, og så er der også Filmstriben til streaming, og E-reolen til e-bøger og lydbøger.

Det er naturligvis gratis at låne på e-reolen, man låner i 30 dage og “afleverer” automatisk, så ingen rykkergebyrer. Hvor meget man må låne af gangen, afhænger af ens kommune. Fx kan jeg låne 4 lydbøger og 3 e-bøger, derudover er der en række titler som ikke tælles med i den opgørelse.

4) Happymeals fra Mc D.

Vi er medlem af Mc. Donalds klub Familietid. Når børnene har fødselsdag, modtager de et gavekort på 2x happymeal og 2x kaffe. Hvis man godt kan lide fastfood og gratis mad, så er det jo et glimrende tilbud. Det gælder børn under 12 år.

5) Geocaching – skattejagt!

Man downloader app’en og kan se hvor i nærheden, der er gemt skatte. Man følger GPS kortet indtil man er tæt på, og så er det ellers bare at lede. Børnene synes det er rigtig sjovt. Forhåbentlig finder man skatten, som oftest er en lille bøtte hvori der ligger en lille notesbog. Her skriver man dato og navn, og ligeledes taster man på app’en at man har fundet (eller ikke kunne finde) skatten. Selve skatten er typisk små dimser, som børnene kan tage én af og samtidig lægge en medbragt “skat” i, til den næste geocacher. God jagt.

Bloggen FamilieFinanser 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *